Brankár Joseph dostal 2500. gól v kariére

Hráči Los Angeles Kings oslavujú gól obrancu Samiho Sala do bránky Vancouveru Canucks.
Hráči Los Angeles Kings oslavujú gól obrancu Samiho Sala do bránky Vancouveru Canucks. (Autor: TASR)
SITA|10. mar 2009 o 07:30

Vo všetkých troch pondelňajších zápasoch zámorskej hokejovej NHL sa zrodili úspechy domácich klubov. Hrali dvaja Slováci a nedokázali sa zapísať do štatistík produktivity.

NEW YORK.

Dôvod na radosť po vzájomnom dueli s krajanom mal Michal Handzuš v drese Los Angeles, a to z tesného triumfu kalifornského mužstva 3:2 nad Vancouverom s Pavlom Demitrom v zostave. Autor štvrtkového hetriku Handzuš tentoraz ani nevystrelil na bránku, strávil na ľade 16:07 min a na trestnej lavici 2 min za držanie. Demitra, so štatistikou 17+23 druhý najproduktívnejší Slovák v tejto sezóne kanadsko-americkej profiligy, mal počas 18:03 min jeden neefektívny pokus a inkasoval jeden mínusový bod.

V ďalších zápasoch Carolina zdolala New York Rangers 3:0 a Ottawa obrátila proti Torontu na 2:1. V tomto zápase brankár hostí Curtis Joseph ako šiesty v histórii NHL dostal 2500. gól v kariére. Štyridsaťjedenročnému veteránovi ho dal Daniel Alfredsson, neskôr vyhlásený za prvú hviezdu zápasu.

Los Angeles vyhralo tretí zápas po sebe

Tretíkrát po sebe sa z víťazstva tešili "králi" z Los Angeles, tentoraz na nich boli prikrátki hráči Vancouveru. Naopak, Canucks sa nepodarilo naplno bodovať v piatom stretnutí v rade. Na víťazstve kalifornského mužstva mal leví podiel Jarret Stoll, autor dvoch gólov domácich a prvá hviezda duelu. Mužstvo Los Angeles získalo v boji o play off dôležité víťazstvo, od postupového 8. miesta v tabuľke Západnej konferencie ho 16 stretnutí pred koncom základnej časti profiligy delia iba 3 body.

Iba päť gólmanov inkasovalo do pondelka v profilige viac ako 2500 gólov. Pridal sa k nim Curtis Joseph, ktorý už puk vyťahoval spoza svojho chrbta 2501-krát.

"Verte mi - hokej nie je bejzbal. My si takéto štatistiky nevšímame. Podľa mňa je to iba dôkazom toho, že som toho odohral dosť," zahovoril 41-ročný kanadský gólman. Rodák z Keswicku sa pridal ku známym brankárskym menám ako Patrick Roy, Tony Esposito alebo John Vanbiesbrouck. V štatistike inkasovaných gólov dominujú s počtom 2756 Gilles Meloche a Grant Fuhr. "Jubilejný" Josephov 2500. gól dosiahol ďalší skúsený veterán, švédsky kapitán "senátorov" Daniel Alfredsson. "Nemyslím si, že by sme začali dobre. S pribúdajúcimi minútami sa však naša hra zlepšovala. Perfektne sme ubránili naše vedenie. V záverečnej tretine sme im nedali veľa šancí na skórovanie," zhodnotil súboj 36-ročný rodák z Göteborgu Alfredsson.

Carm Ward s piatym shotoutom v sezóne

Gólman Caroliny Cam Ward si v stretnutí s New York Rangers pripísal na svoje konto piaty tohtosezónny shutout a výraznou mierou sa pričinil o víťazstvo svojho tímu v pomere 3:0. Kanadský gólman zneškodnil všetkých 28 súperových striel a Hurricanes bodovali naplno v štvrtom dueli v rade. Carolina víťazstvom "poskočila" na 5. miesto Východnej konferencie, na svojom konte má 77 bodov. "Pre nás to bol veľmi dôležitý zápas. Pozrite sa na tabuľky. Každý vie, čo je v hre," uviedol 25-ročný rodák z kanadského mesta Saskatoon Ward, ktorý vychytal 10. kariérny duel s nulou na konte. "Jazdci" z New Yorku sa vďaka prehre ocitli prvýkrát v tejto sezóne mimo pozícií zaručujúcich účasť vo vyraďovacích bojoch. "Nemôžeme vyhrať, keď nevieme streliť gól," zhodnotil súboj tréner newyorského tímu John Tortorella.

Výsledky pondelňajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Carolina - New York Rangers 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Góly: 30. Corvo (Cullen, Ray Whitney), 44. Brind'Amour (Ray Whitney, Samsonov), 60. T. Ruutu (E. Cole, Babčuk). Vylúčení: 5:7, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 36:28, brankári: C. Ward - Valiquette. Diváci: 17 826.

Ottawa - Toronto 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Góly: 36. Alfredsson, 40. Heatley (Volčenkov, Spezza) - 5. I. White (Hamilton, Ponikarovskij). Vylúčení: 4:5, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 26:26, brankári: Elliott - Joseph. Diváci: 18 898.

Los Angeles - Vancouver 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Góly: 4. Gauthier (Kopitar), 13. J. Stoll (Purcell, Frolov), 33. Stoll (Purcell, Quincey) - 25. Burrows (D. Sedin), 46. Pyatt (R. Johnson, Salo). Vylúčení: 4:6 na 2 min, navyše: Westgarth - Hordichuk obaja na 5 min za bitku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 22:22, brankári: Quick - Luongo. Diváci: 16 995.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Brankár Joseph dostal 2500. gól v kariére