Manny Pacquiao sa nepredstaví na OH v Paríži, dôvodom je vekový limit podujatia

Manny Pacquiao.
Manny Pacquiao. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. feb 2024 o 14:54

Niekdajší šampión ukončil kariéru v roku 2021.

LAUSANNE. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) neplánuje zmeniť pravidlá o vekovom limite pre olympijské súťaže na OH, legendárny Filipínec Manny Pacquiao tak nemôže štartovať pod piatimi kruhmi.

Aktuálne 45-ročný niekdajší pästiar ukončil kariéru v roku 2021, no zvažoval návrat do ringu a chcel súťažiť na OH v Paríži.

Aktuálny limit je 40 rokov, pred rokom 2013 to bolo len 34 rokov. Práve posun o šesť rokov umožnil bojovať Pacquiaovi o OH 2016 v Riu de Janeiro, no on si vybral politickú kariéru vo vlasti.

Ak by MOV posunul limit opäť nahor, je pravdepodobné, ža Pacquiao by o olympijskú miestenku zabojoval na kvalifikačných turnajoch v Taliansku či Thajsku.

Filipínsky olympijský výbor tiež zvažoval, že požiada o voľnú kartu pre svoju legendu, no MOV túto alternatívu zamietol, pretože Filipíny sú podľa neho príliš úspešnou a veľkou krajinou na to, aby dostala miesto určené pre malé krajiny, ktoré majú minimálnu šancu vyslať pod päť kruhov nejakého športovca na základe plnenia kritérií.

"Tieto miesto nie sú pre krajiny, ktoré mali viac ako osem športovcov-jednotlivcov na ostatných dvoch OH. Filipíny teda nespadajú do tejto kategórie," informoval MOV.

Manny Pacquiao počas profikariéry absolvoval 72 zápasov a získal dvanásť titulov svetového šampióna vo ôsmich rôznych hmotnostiach.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Manny Pacquiao sa nepredstaví na OH v Paríži, dôvodom je vekový limit podujatia