Boston vyhral vo Phoenixe po predĺžení, Chicago zostáva lídrom

(Autor: SITA/AP)
SITA|29. dec 2011 o 07:17

Blackhawks sú aj napriek prehre 0:2 s Los Angeles s päťdesiatimi bodmi lídrom celej profiligy.

NEW YORK. V šiestich zápasoch zámorskej NHL v noci na štvrtok sa slovenskí hokejisti nezapísali do štatistík kanadského bodovania.

Dôvod na radosť mohol mať obhajca Stanleyho pohára z Bostonu, ktorý aj s kapitánom Zdenom Chárom vyhral v arizonskom Glendale nad Phoenixom 2:1 po predĺžení, o jeho triumfe rozhodol v 58. sekunde extračasu obranca Dennis Seidenberg.

Hokejisti New York Rangers s najlepším strelcom ligy Mariánom Gáboríkom prehrali na ľade Washingtonu 1:4 a Capitals prerušili hosťom sériu piatich víťazných zápasov.

Chicago s Mariánom Hossom prehralo doma s Los Angeles 0:2 a San Jose s Michalom Handzušom tiež doma s Vancouvrom 2:3 po predĺžení.

New Jersey pokorilo Buffalo 3:1 aj vďaka dvom gólom Petra Sýkoru a 22 úspešným zákrokom brankára Martina Brodeura, ktorý si pripísal aj jednu asistenciu. Po zápase všetci chválili veterána Sýkoru, ktorému na oba góly prihral jeho krajan Patrik Eliáš. Pre Eliáša to boli asistencie číslo 499 a 500 v NHL.

"Hral výborne. Prišiel preto, aby odvádzal v ofenzíve takéto výkony," vyjadril sa na adresu 35-ročného Sýkoru Brodeur. V drese hostí nevyšiel príliš duel slovenskému obrancovi Andrejovi Sekerovi, ktorý odohral vyše 7 minút a zaznamenal dva mínusové body.

Boston späť na čele konferencie

Capitals pomohli k výhre dva góly Alexandra Siomina a dve asistencie Alexandra Ovečkina, spoľahlivým výkonom sa prezentoval aj brankár Tomáš Vokoun, ktorý zlikvidoval 31 striel "jazdcov".

Gáborík prerušil sériu piatich zápasov, v ktorých dokázal bodovať. Rangers stratili post lídra Východnej konferencie, na ktorý sa opäť dostal Boston. Ten síce nepodal oslnivý výkon, ale stačilo mu to na zisk dvoch bodov a siedmu výhru po sebe. Chára odohral vyše 24 minút, zaknihoval mínusový bod a tri strely.

Hviezdou zápasu v chicagskom United Center, kde sa predstavilo proti lídrovi profiligy Los Angeles, bol gólman Kings Jonathan Quick. Ten vygumoval súpera 38 zákrokmi a pripísal si na konto piaty shutout v sezóne, čo je najlepšia aktuálna brankárska bilancia v súťaži.

"Na výhre majú zásluhu štyri útočné formácie, šiesti obrancovia a jeden brankár," skromne po dueli uviedol Quick a dodal: "Myslím, že prvé dve tretiny sme ich prehrávali. Zaslúženie sme viedli a potom sme im navyše odskočili na dva góly. Samozrejme, na tomto štadióne musel prísť ich veľký tlak, ale my sme tú búrku šťastne prežili."

Slovenské body nepriniesol ani duel San Jose - Vancouver, Handzuš odohral takmer 16 minút a trikrát ohrozil gólmana hostí Roberta Luonga. V Nashville sa ako jediný v nájazdových rozstreloch presadil Colin Wilson, čo znamenalo siedmu prehru Wild po sebe.

ico

Výsledky:

New Jersey - Buffalo 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

Góly: 10. Sýkora (Eliáš, Martin Brodeur), 22. Sýkora (Eliáš, Volčenkov), 27. Parise (Fayne, Henrique) - 28. Vanek (Leopold, D. Stafford)

Washington - New York Rangers 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Góly: 9. Johansson (Halpern), 31. Brouwer (Carlson), 34. Siomin (Nicklas Bäckström, Ovečkin), 58. Siomin (Ovečkin, Alzner) - 18. Dubinsky (R. Callahan)

Chicago - Los Angeles 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 33. Hunter (Clifford, C. Fraser), 42. Stoll (Justin Williams, Doughty)

Phoenix - Boston 1:2 po predĺžení (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)

Góly: 16. Ray Whitney (Langkow, Schlemko) - 1. Krejčí (Horton, Marchand), 61. Seidenberg (Pouliot, C. Kelly)

Nashville - Minnesota 2:1 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 47. Tootoo (Blum, Bouillon), rozhodujúci sam. nájazd premenil Colin Wilson - 57. Heatley (Prosser, M. Koivu)

San Jose - Vancouver 2:3 po predĺžení (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 32. Couture (Marleau), 37. J. Thornton - 12. D. Sedin (H. Sedin, Edler), 23. Kesler (Edler, Bieksa), 64. Ebbett (Bieksa, Hansen)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston vyhral vo Phoenixe po predĺžení, Chicago zostáva lídrom