Boston prehral prvý zápas sezóny s Flyers, Meszároš asistoval

Jaromír Jágr v súboji s Johnnym Boychukom.
Jaromír Jágr v súboji s Johnnym Boychukom. (Autor: SITA/AP)
SITA|7. okt 2011 o 06:16

Pri prvom góle Philadelphie asistoval Jaromír Jágr, ktorý dosiahol v NHL 1600. bod kariéry.

NEW YORK. Obranca Andrej Meszároš z Philadelphie sa stal prvým slovenským hokejistom, ktorý dosiahol kanadský bod v novej sezóne zámorskej NHL. Meszároš sa asistenciou podieľal na štvrtkovom víťazstve Flyers na ľade obhajcu Stanleyho pohára z Bostonu 2:1.

Dvadsaťpäťročný rodák z Považskej Bystrice odohral vo štvrtok vyše 18 minút a prihrával na rozhodujúci gól Jakuba Voráčka. Pri prvom presnom zásahu Philadelphie zasa asistoval Čech Jaromír Jágr, ktorý dosiahol pri svojej obnovenej premiére v NHL po troch rokoch 1600. bod kariéry. Jágr je devätnástym hráčom histórie, ktorý dosiahol túto métu.

V Bostone pred zápasom vyvesili majstrovský baner a atmosféra bola slávnostná. V TD Garden po príhovoroch odovzdal obranca Andrew Ference starú bundu s logom Bruins, ktorú kúpil tím pred play-off 2011 za 20 dolárov ako talizman, veteránovi Markovi Recchimu, ktorý ukončil po zisku Stanleyho pohára kariéru. Kapitán Bruins Zdeno Chára strávil na ľade vyše 24 minút, no nebodoval.

Riemer vychytal čisté konto

Boston síce po presilovkovom góle Brada Marchanda viedol, ale Flyers vyšiel skvele záver prvej tretiny. V poslednej minúte pri početnej výhode Jágr uvoľnil Girouxa a ten forhendovým blafákom prekonal Thomasa. Tri sekundy pred koncom úvodnej dvadsaťminútovky dal potom konečnú podobu výsledku Jakub Voráček. "Pre Boston to bola veľká noc, ale my sme prišli pracovať. Nemohli sme s nimi oslavovať," pripomenul po zápase brankár Philadelphie Iľja Bryzgalov.

O prvé čisté konto sezóny sa postaral James Reimer z Toronta a Maple Leafs doma aj vďaka jeho 32 zásahom zdolali Montreal 2:0. Víťazný gól si pripísal Matthew Lombardi, ktorý odohral prvý súťažný zápas po vyše roku. Montreal bol aktívnejší, na strely vyhral 32:18, ale na góly prehral. "V prvej tretine sme dominovali, ale potom sme spravili chybu v druhej, dostali gól v oslabení a všetko sa zmenilo. Súper potrestal naše zaváhanie," priznal tréner Montrealu Jacques Martin.

Vo Vancouveri sa z víťazstva 4:3 po samostatných nájazdoch tešili hráči Pittsburghu. Penguins nastúpili bez svojho kapitána Sidneyho Crosbyho, ale dvoma gólmi ho zastúpil Matt Cooke, ktorý pre dištanc nehral v NHL od 20. marca.

ico

Výsledky štvrtkových stretnutí NHL:

Boston - Philadelphia 1:2 (1:2, 0:0, 0:0) - Andrej Meszároš (PHI) 0+1

Góly: 10. Marchand (Seguin, Corvo) - 20. Giroux (Jágr, Pronger), 20. Voráček (MESZÁROŠ, Simmonds).

Vylúčení: 5:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 23:29, brankári: Thomas - Bryzgalov. Diváci: 17 565.

Vancouver - Pittsburgh 3:4 po sam. nájazdoch (1:2, 1:1, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 17. Lapierre, 38. Ballard (H. Sedin, D. Sedin), 48. D. Sedin (H. Sedin, S. Salo) - 6. James Neal (Malkin, Letang), 13. Cooke (Dupuis), 24. Cooke (J. Staal, Letang), rozhodujúci sam. nájazd Malkin.

Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:1. Strely na bránku: 36:28, brankári: Luongo - M. Fleury. Diváci: 18 860.

Toronto - Montreal 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 21. Lombardi (M. Brown, Phaneuf), 45. Phaneuf (Kessel, Lupul).

Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0. Strely na bránku: 18:32, brankári: Reimer - Price. Diváci: 19 606.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston prehral prvý zápas sezóny s Flyers, Meszároš asistoval