Bosingwa nechce reprezentovať, vadí mu tréner Bento

Jose Bosingwa
Jose Bosingwa (Autor: AP)
TASR|8. nov 2011 o 18:31

Futbalový obranca Jose Bosingwa nepomôže Portugalsku ani v barážovom dvojzápase o postup na EURO 2012 proti Bosne a Hercegovine.

LISABON. Legionár Chelsea FC zopakoval, že pod vedením trénera Paula Benta za národný tím hrať nebude.

"Bolí ma to, keď o tom hovorím, ale pokiaľ bude trénerom Paulo Bento, reprezentačný dres si znova neoblečiem," povedal pre portugalský denník A Bola Bosingwa, o ktorom Bento poznamenal, že momentálne nie je emočne a mentálne pripravený na plnenie reprezentačných povinností.

"Vnímam to ako útok na moju osobu, poníženie a snahu o diskreditáciu. Neviem vôbec, čo myslel tými emočnými a psychickými záležitosťami, pretože viem ako náročné je pre hráča dostať sa tam, kde som dnes ja. Hrávam pravidelne v anglickej Premiership v jednej z najlepších ligových súťaží na svete."

Dvadsaťdeväťročný Bosingwa odohral za Portugalsko doteraz 24 medzištátnych stretnutí a pod vedením trénera Andre Villas-Boasa je členom základnej zostavy Chelsea. Bosingwa dokonca prešiel do verbálnej ofenzívy, keď Bentovi pripomenul jeho incidenty počas aktívnej hráčskej kariéry.

"Som hrdý na to, čo som zatiaľ odviedol pre služby reprezentácie, na rozdiel od trénera Portugalska, ktorému chýbali pevné nervy na finálovom turnaji EURO 2000," poznamenal Bosingwa, ktorý bývalému stredopoliarovi Bentovi pripomenul polročný dištanc od UEFA za nešportové správanie voči rozhodcom v semifinále proti Francúzsku spred 11 rokov.

Bosingwa nie je však jediným hráčom, ktorý nenašiel spoločnú reč s Bentom. V septembri pre absenciu rešpektu ukončil reprezentačnú kariéru stopér Ricardo Carvalho.

Informovala agentúra Reuters

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Bosingwa nechce reprezentovať, vadí mu tréner Bento