Borbély o Slovane: Hráči musia cítiť bolesť, nie užívať si zápasy

Tréner futbalového Slovana František Straka sa o svoje miesto nebojí.
Tréner futbalového Slovana František Straka sa o svoje miesto nebojí. (Autor: TASR)
Vojtech Jurkovič|25. sep 2014 o 19:16

Kritika fanúšikov sa stupňuje, futbalový Slovan hrá stále zle. Hráči sú zdeptaní. Vo štvrtok príde na Pasienky Hamšíkov Neapol.

BRATISLAVA. S výnimkou výhry v Banskej Bystrici (3:1) a povinného postupu v Slovnaft Cupe, slovanisti sedem zápasov dozadu nevyhrali. V lige ani v Európskej lige.

„Keď príde na Pasienky Neapol, hráči budú jazdiť po zadkoch. Nebojte, zdvihneme sa.Kríza mužstva je v hlavách hráčov,“ povedal SME temperamentný tréner František Straka.

Podľa neho mužstvo pyká za individuálne chyby v obrane a nedostatok sebavedomia pri zakončení.

„Hráči sú psychicky naozaj dole, sú zdeptaní. Dôležité však je, že o problémoch debatujú. Málokto si uvedomuje, že v porovnaní s inými máme za sebou megaprogram osemnástich zápasov so súpermi rôznej úrovne i s náročným cestovaním,“ dodal Straka.

Straka: Netrasiem sa o svoje miesto

Trénera Slovana nevyvádzajú z miery ani nepríjemné otázky, či sa neobáva odvolania. „Som pokojný, netrasiem sa. Považujem to za špekulácie, navyše mužstvo v našej situácii potrebuje aj zdravo sebavedomého trénera.“

K bojkotu fanúšikovskej skupiny Belasá šľachta voči Jurajovi Halenárovi sa Straka nechce vyjadrovať. „Hráč si to musí vybaviť s fanúšikmi sám. Správaním a najmä výkonmi.“

Fanúšikovia podľa vzoru Halenára vyhlásili únavu, na ktorú vraj po tisícoch precestovaných kilometroch majú tiež nárok.

Členovia Belasej šľachty si neželajú, aby Halenár hral v základnej zostave. Až do skončenia svojho protestu, ktorý ohlásia na webe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Borbély o Slovane: Hráči musia cítiť bolesť, nie užívať si zápasy