Bondra ešte verí v záchranu sezóny NHL

TASR|27. dec 2004 o 09:44

Bratislava 27. decembra (TASR) - Hviezdny slovenský hokejista Peter Bondra zatiaľ odmieta verejne riešiť dilemu, či počas výluky NHL nastúpi v slovenskej ...

Bratislava 27. decembra (TASR) - Hviezdny slovenský hokejista Peter Bondra zatiaľ odmieta verejne riešiť dilemu, či počas výluky NHL nastúpi v slovenskej extralige za Poprad alebo Košice. Dlhoročný kanonier Washingtonu, v súčasnosti už v službách Ottawy, ešte stále verí, že NHL sa ešte v tejto sezóne rozbehne, aj napriek pesimistickým vyjadreniam z viacerých strán.

Bondra pritom argumentuje, že po poslednom ústupku Hráčskej asociácie NHL, ktorá prišla s ochotou zriecť sa 24 percent platov hráčov, bude na vedenie súťaže na čele s komisárom Garym Bettmanom pod náporom médií a fanúšikov najprestížnejšej ligy na planéte. "Som optimista a hovorím, že jedna vec je vyhrážať sa zrušením sezóny a druhou je naozaj ju zrušiť. Je tam veľký tlak aj z toho dôvodu, že média v USA a v Kanade i fanúšikovia sú po našom poslednom návrhu, ktorý sme predložili minulý týždeň, na našej strane. Takže verím tomu, že tlak bude rásť na Bettmana a na NHL a že sezóna začne."

Dovtedy, kým nepadne definitíva o osude ročníka, odmieta rodák z ukrajinského Lucku špekulovať, či bude hrať za Poprad, kde strávil prvé hokejové roky alebo za Košice, skadiaľ potom už smeroval priamo za Atlantik a či vôbec bude hrať v slovenskej súťaži. "Počkám si, až kým sa vyrieši situácia v NHL, či sa zruší sezóna a potom sa rozhodnem, čo budem ďalej robiť. Dúfam a verím tomu, že NHL bude a je to otázka dvoch-troch týždňov." Najbližší dôležitý a pravdepodbne posledný dátum, ktorý ešte môže naplniť Bondrovu túžbu, je 14. január, kedy je na pláne stretnutie majiteľov a vedenia ligy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bondra ešte verí v záchranu sezóny NHL