Bombu nezastavili ani operácie

Sportnet|17. okt 2013 o 00:00

Tretí titul majstra sveta v kulturistike získal známy košický kulturista Jozef Bomba.

KOŠICE. Tretí titul majstra sveta v kulturistike získal známy košický kulturista Jozef Bomba v tomto mesiaci na svetovom šampionáte, ktorý sa uskutočnil v kúpeľoch Brusno. Na majstrovstvách sveta Federácie fitnes a bodybuilding (WFF/WBBF) získal svoje už tretie zlato. Z predošlých majstrovstiev má v zbierke najcennejších kovov i štyri strieborné a päť bronzových medailí.

Úspech je o to cennejší, pretože cesta tohto športovca, syna futbalového internacionála Jozefa Bombu, bola pred šampionátom mimoriadne dramatická.

„Mal som veľkú smolu – pri náhodných úrazoch som utrpel ťažké zranenia, ktoré lekári museli riešiť troma operáciami. Donútilo ma to k dlhým prestávkam v tréningu, i keď som si spočiatku myslel, že je to znamenie osudu, aby som v mojom športe zotrval radšej už len ako tréner a poradca, napokon som sa rozhodol pokračovať. Motiváciou na návrat bol i fakt, že vlani, keď som mal prvýkrát štartovať v kategórii Masters nad 50 rokov - iba tri týždne pred svetovým šampionátom som utrpel zranenia šliach. Nasledovali spomínané operácie, rekonvalescencia, rehabilitácia – všetko takmer desať mesiacov. Hoci sa v Brusne stretla veľká konkurencia z celého sveta, pričom mimoriadne kvalitní boli súperi z Poľska, Brazílie, Ruska či Iránu, bol som silne motivovaný na čo najúspešnejší návrat a vyšlo to,“ povedal J. Bomba.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bombu nezastavili ani operácie