Bolo ich jedenásť, "neprežil" ani jeden

Nepresadil sa. Ani M. Parlagi nenaplnil očakávania.
Nepresadil sa. Ani M. Parlagi nenaplnil očakávania. (Autor: Róbert Sándor)
Sportnet|10. sep 2009 o 00:00

Pomôžme si parafrázou známej pesničky. Hoci boli jedenásti, v bojoch nezostal už ani jeden. Tak dopadli slovenskí reprezentanti v boxe na 15. majstrovstvách sveta v Miláne. Akurát traja sa prebojovali "až" do 2. kola.



KOŠICE. Kvantita nemohla nahradiť niektoré kvalitatívne nedostatky.

Kontroverzné rozhodnutia

V nominácii sa udialo tesne pred šampionátom niekoľko zmien. Hoci v menoslove nechýbal najprv ani Ján Onda, do Talianska necestoval. "Keď mi zavolali, že som nominovaný, povedal som, že vzhľadom na vyradenie môjho brata Michala nebudem reprezentovať," povedal nám odchovanec košickej Lokomotívy.
"Podľa môjho názoru nemožno podceniť to, že predsa trom sa podarilo pokoriť aspoň prvých súperov," konštatoval tréner mládežníckej reprezentácie Marián Smolák, ktorý koučuje aj MŠK Vranov, odkiaľ boli dvaja zástupcovia. "Dobre sa držal Peter Šenky, má iba osemnásť rokov, takže jeho potenciál sa môže ešte odhaliť. Pokiaľ ide o Harnádka, tak zaskočil za pôvodne nominovaného Takácsaa a nemal dosť času na záverečnú prípravu." Šenky v úvodnom kole zdolal do 51 kg Manju Dinesha zo Srí Lanky 13:5 na body. V druhom vystúpení už nestačil na Mongola Nyambayara 7:12 n. b. Objavili sa informácie, že možno má ešte problém boxovať počas troch trojminútových kôl, keď bol ako dorastenec zvyknutý na štyri kolá po dve minúty. Peter Harnádek do 69 kg zase v 1. kole nestačil na Srba Mitroviča vysoko 3:25 na body. "Nebol to však márny duel v jeho podaní. Hlavne v závere ožil, ale nemal natrénované. Škoda, že prednosť dostal najprv Takács, pritom Harnádek je jednoznačne lepší. Medzi vybranými borcami bolo však niekoľko kontroverzných rozhodnutí, " riekol M. Smolák a naznačil, že nomináciu navrhuje štátny tréner a schvaľuje ju výkonný výbor, pričom trénerská rada nemá právomoci zasiahnuť do tohto rozhodnutia.

Mladík nepresvedčil

Ani ďalší východniari zastupujúci Slovenské Nové Mesto neurobili dieru do sveta. Do 64 kg ďalší mladík Béla Glóner (dostal prednosť pre M. Ondom) jasne nestačil na Uranchimega z Mongolska a prehral vysoko na body 1:29. "Ešte potrebuje veľa trénovať, zbierať skúsenosti so seniormi, musí sa zlepšiť technicky. Bojovnosť mu nechýba, ale to medzi seniormi nestačí. Potrebujem ho dostať do juniorskej reprezentácie, aby sa oťukal." Sklamaním sa skončilo účinkovanie Martina Parlagiho do 54 kg, ktorý skončil svoju púť už v úvode po prehre 3:13 n. b. s Portorikáncom Joeom Arroyom. "Škoda, že Sandro Dirnfeld mal smolu v druhom zápase a nebyť verejného napomenutia, bol by v osemfinále." Vranovský kormidelník sa domnieva, že tvrdá práca a viacfázové tréningy i sústredenia, ako aj podpora asociácie sa odzrkadlia. "Ak to vydrží, na budúci rok budú iste i lepšie výsledky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bolo ich jedenásť, "neprežil" ani jeden