Blíži sa štyridsiata Cena mesta Prešov v krasokorčuľovaní

Ilustračný záber.
Ilustračný záber. (Autor: SITA)
Ján Jacoš|10. nov 2016 o 00:00

Príde stovka súťažiacich v trinástich kategóriách.

PREŠOV. Jedno z najstarších športových podujatí v metropole Šariša – Cena mesta Prešov v krasokorčuľovaní – napíše 12. a 13. novembra na prešovskom zimnom štadióne štyridsiatu kapitolu.

Záštitu nad týmto tradičným a obľúbeným podujatím, ktoré pripravil krasokorčuliarsky klub Kraso Prešov, prevzala primátorka mesta Andrea Turčanová.

Na pretekoch, ktoré sú súčasťou Slovenského pohára, sa predstaví okolo sto krasokorčuliarok a krasokorčuliarov z celého Slovenska vo veku od 5 do 18 rokov. Súťažiť budú v trinástich kategóriách.

O príprave krasokorčuliarov klubu Kraso Prešov nám jeho šéfka a trénerka Helena Zamborská povedala: „V júli sme absolvovali sústredenia v Liptovskom Mikuláši a v Česku. Po nich nasledovalo klubové sústredenie a od ôsmeho augusta trénujeme na domácom ľade. Sústredenia sú pre pretekárov veľmi dôležité, lebo na nich veľa nakorčuľujú.“

„Denne mali tri tréningy na ľade a popri tom aj na suchu. Pre mladších pretekárov je to aj taká škola života. Štyridsiaty ročník Ceny mesta Prešov bude pre našich pretekárov prvým súťažným vystúpením v novej sezóne. Dolaďujeme nové programy, chystajú sa kostýmy. Srdečne pozývame všetkých záujemcov, aby prišli povzbudiť našich športovcov, videli ich tanečné kreácie a výkony,“ dodala Zamborská.

Krasokorčuliarsky klub Kraso Prešov budú na víkendovej Cene mesta Prešov v krasokorčuľovaní reprezentovať – seniorky: Nina Oľhová, juniori: František Kurimský, starší žiaci: Kristián Kozma, mladší žiaci: Peter Antol, staršie žiačky: Marína Pastieriková, Christiana Homzová, Terézia Kurimská, mladšie žiačky: Dorota Kronová, nádeje 10 – Alžbeta Kurimská, nádeje 8: Laura Kozmová, nádeje 7: Katarína Ferencová, Adult: Saskia Oľhová, interpretačné korčuľovanie: Dominika Ferencová, začiatočníci: Eliška Frýdlová, hviezdičky: Zuzana Oravcová (absolvuje prvý štart na pretekoch).

Na prešovskom zimnom štadióne budú preteky prebiehať v sobotu od 7. do 19.30 h a v nedeľu od 7. do 14.30 h. Vstup pre divákov je voľný.

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY č. 44/2016, v predaji od 8. 11. do 14. 11.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Blíži sa štyridsiata Cena mesta Prešov v krasokorčuľovaní