Boli to jedny z najlepších pretekov, tešila sa Fialková

Paulína Fialková
Paulína Fialková (Autor: Slovenskybiatlon.sk)
Miloslav Šebela|19. mar 2021 o 14:00

Slovenka dosiahla druhý najlepší výsledok sezóny.

ÖSTERSUND, BRATISLAVA. Pred dvomi rokmi patrila k najrýchlejším bežkyniam vo Svetovom pohári. Do detailov pracovala na bežeckej technike s trénerom Martinom Bajčičákom.

Od začiatku tejto sezóny ju kváril postcovidový syndróm a Paulína Fialková sa bežecky viditeľne trápila. V závere sezóny sa z problémov postupne vystrábila. V rýchlostných pretekoch v Östersunde atakovala najlepší výsledok v sezóne.

Skvelý výkon v behu

Dlho sa jej výsledný čas držal na 7. priečke. V závere ju predbehli tri Nórky a Fialková klesla na 10. pozíciu s odstupom 26 sekúnd na víťazku Tiril Eckhoffovú.

Po 9. mieste v stíhacích pretekoch v Novom Meste je to jej druhý najlepší výsledok tejto zimy. 

Zaujímavosťou je, že v šprinte predviedla práve senzačný beh. Zo všetkých biatlonistiek mala 8. najrýchlejší čas na trati. Je škoda, že takýto výsledok prichádza na konci sezóny. 

"Na trati som sa cítila výborne. Išla som jedny z najlepších pretekov sezóny. Som rada, že mi to konečne padlo na stojke. Škoda chybičky na ležke. Ale celkovo to bolo výborné. Teším sa na stíhacie preteky," hodnotila Fialková preteky pre RTVS. Ak by sa vyhla chybe na prvej streľbe, mohla byť v prvej trojke. 

Zlepšila streľbu

Okrem bežeckej formy ju trápila v tejto sezóne aj streľba v stoji. Pred pretekmi v Östersunde mala Fialková v stoji len 65-percentnú úspeňosť streľby. To je medzi elitou podpriemer. Pre porovnanie pred dvomi rokmi mala 78-percentnú úspešnosť. 

Fialková sa ponula v celkovom poradí Svetového pohára na 50. miesto. Cez víkend má veľkú šancu pripísať si ďalšie body nielen v stíhacích pretekoch, ale môže zabojovať aj o štart v pretekoch s hromadným štartom. V sobotu vybehne na trať 26 sekúnd za víťazkou Tiril Eckhoffovou

Do sobotňajšej stíhačky sa z 33. miesta kvalifikovala aj Ivona Fialková. Na trať však vybehne s viac ako minútovou stratou. 

Tretia slovenská pretekárka Mária Remeňová obsadila s tromi chybami 95. priečku. 

Trináste víťazstvo v sezóne a piate po sebe si vybojovala Tiril Eckhoffová. Nórka je už istou víťazkou celkového poradia Svetového pohára. V sobotu môže svoju víťaznú sériu natiahnuť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Boli to jedny z najlepších pretekov, tešila sa Fialková