Bezkrvná rozlúčka Humenného so Stredoeurópskou ligou

Sportnet|15. feb 2010 o 00:00

Slovenský vicemajster je v Stredoeurópskej lige zatiaľ šiesty, no môže klesnúť o jedno miesto nižšie.



HUMENNÉ. Kríza? Únava? Z oboch strán po časti a výsledkom bol najslabší výkon volejbalistov VK Chemes Humenné v tejto sezóne. Kaposvár prišiel k víťazstvu 3:1 príliš ľahko, diváci odchádzali viac ako sklamaní.

Nesplnený druhý cieľ

Je známe, že chemesáci majú v sezóne stanovené iba tie najvyššie ciele. Prehru vo finále Slovenského pohára aspoň sčasti prekryl úspech v Challenge cupe postupom do osemfinále a najmä víťazstvom nad Poitiers. Dva dni po návrate z Francúzska končili humenskí volejbalisti účinkovanie v Stredoeurópskej lige na domácej palubovke. V tejto dlhodobej medzinárodnej súťaži bola latka pre východniarov postavená na siedmich víťazstvách. Zverenci Richarda Vlkolinského ich mali na svojom konte zatiaľ šesť, takže predzápasový zámer bol jednoznačný. Po víkende je známe, že po druhýkrát v sezóne stanovenú métu chemesáci nedosiahli. Ostáva štvrtá, posledná - zisk titulu...

Tvrdo na zem...

Senzačné víťazstvo VK Chemes nad francúzskym "drakom" z Poitiers vynieslo slovenského vicemajstra do volejbalového neba. Ubehlo pár dní a bác! Pád na zem je tvrdší, ako sa zdal. Zápas s Kaposvárom zastihol chemesákov v najhoršom svetle sezóny. Áno, sčasti má na tom podiel určite aj únava, veď hrať zápasy takmer každé tri dni je veľa aj koňa, ale... Prehrať sa dá aj so cťou, a tá v sobotňajšej rozlúčke s MEVZOU na humenskej strane chýbala. Jedinou svetlou výnimkou zápasu bol pomer priamych bodov z podania - 7:1! Všetko ostatné mal v rukách maďarský majster, ktorý týmto víťazstvom narušil Humenčanom v tabuľke pevné šieste miesto.

Humenné - Kaposvar 1:3 (-20,22,-19,-21)

Chemes: Javorčík 6, Kríž 4, Mizerák 1, Hriňák 16, Jakubov 22, Tomášik 3 - libero Vajda (Leškanič 1, Matta 1, Kašper 4). Tréner Richard Vlkolinský. Diamant: Koch 1, Nagy 6, Kovács 8, Kántor 22, Schulz 10, Skoric 12 - libero Dömötör (Csoma, Németh, Hoboth, Szabo). Tréner Peter Zarka. Rozhodovali Lemek a Dudek (obaja Poľsko). Divákov: 600. Hrací čas: 94 minút.

mšk

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bezkrvná rozlúčka Humenného so Stredoeurópskou ligou