Bezgólová remíza v Moldave sa málila všetkým

Takto si spytoval svedomie Szymon Gruca. Po tom, čo nevrátil do opustenej brány Palšovu loptu, odrazenú od žrde.
Takto si spytoval svedomie Szymon Gruca. Po tom, čo nevrátil do opustenej brány Palšovu loptu, odrazenú od žrde. (Autor: rr)
Sportnet|13. okt 2014 o 00:00

Ideálne počasie, ale o niečo horší terén, to bola kulisa pre futbalistov Moldavy a Bardejova.

Ideálne počasie, ale o niečo horší terén, to bola kulisa a pódium pre hlavných aktérov v meraní síl futbalistov Moldavy a Bardejova.

MOLDAVA. „Práve ten povrch ihriska s chýbajúcimi luxami nám najviac chýbal k predvedeniu lepšieho výkonu a k dosiahnutiu úplného triumfu,“ rozhovoril sa kouč „partizánov“ Rastislav Kica.

„No len na to sa vyhovárať nemôžeme, lebo napriek všetkému, vypracovali sme si aj šance, no čo zahodil Gruca, to sa asi ani ospravedlniť nedá. Aj preto nemôžeme byť s bodíkom spokojní. Chceme byť úspešní a takéto straty sa nám nemusia vyplatiť. Ale na druhú stranu si myslím, že diváci videli dramatický duel, v ktorom sme loptu viac kontrolovali my, ale to nestačilo, hoci sme domácich takmer k ničomu nepustili.“

Aj bývalý maďarský reprezentant

Zápasu sa prizeral aj 32-násobný bývalý maďarský reprezentant a štvornásobný majster krajiny s Honvédom Budapešť Antal Nagy, ktorému organizátori zverili i slávnostný výkop.

„Bol to slušný duel, ktorému chýbali iba góly. Ale asi išlo o veľa, lebo nik príliš neotváral hru,“ boli jeho hodnotiace slová.

To domáci kormidelník Karol Kisel bol v rozporuplnom rozpoložení.

„Na jednu stranu bod berieme, veď súper patril do kategórie najsilnejších a po Michalovciach i Prešove to bola ďalšia náročná skúška. A čakajú ďalšie v Rimavskej Sobote a potom doma Zvolen. Aj preto sme túžili po väčšom zábere, ale Bardejovčania potvrdili oprávnenosť najvyšších ambícií. My si však musíme hľadieť svojho. Zdá sa mi, že pomaly sa posúvame dopredu, ale chce to ešte veľa práce a aj vhodné doplnenie kádra. Nedarila sa nám hra v strede smerom dopredu, ale zase som rád, že až tak ľahko sa súper do šancí nedostával a predsa sme si ho udržiavali na dištanc, aby sme sa vyhli K. O.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bezgólová remíza v Moldave sa málila všetkým