Bez matadorov nastali zlaté suchoty

Martin Parlagi. Po odmlke mal byť v akcii, ale zdravotný stav mu to nedovolil.
Martin Parlagi. Po odmlke mal byť v akcii, ale zdravotný stav mu to nedovolil. (Autor: sita)
Sportnet|10. nov 2011 o 00:00

Na ostatných majstrovstvách Slovenska v boxe seniorov v Nitre mali vranovskí zástupcovia obhajovať tri tituly (Ján Onda, Michal Onda, Martin Parlagi), no namiesto toho východniari sa vrátili domov bez zisku zlata.

VRANOV NAD TOPĽOU. Aj preto, že chýbali nielen niektorí spomínaní borci, ale i ďalší ašpiranti na najvyššie pozície. Takže cenou útechy bolo akurát to, že riadiaci orgán pridelil usporiadanie budúcoročného šampionátu práve Vranovu a tak sa po dlhšom čase špička predstaví znovu v našom regióne.

Bez tréningov to nejde

Členovia MŠK Vranov sa museli uspokojiť s jednou striebornou medailou (Denisjuk do 49 kg) a tromi bronzovými, o ktoré sa pričinili Bočko (do 60 kg), Michal Onda (do 69 kg) a Kaľavský (do 75 kg). Šéftréner klubu a zároveň jeden z lodivodov slovenskej reprezentácie Marián Smolák vysvetlil aj dôvody relatívnych suchôt. „Chýbali viacerí špičkoví jednotlivci a to z rôznych dôvodov. Parlagi začal po čase s prípravou, no lekári mu zistili vodu v kolene a tak necestoval. Rovnako absentovali Hrabovecký, Bakajsa, Sisák, Deling či Konečný. Jano Onda sa nedávno ženil, mal ešte nejaké vybavovačky. Treba si uvedomiť, že iba s mladými sa nedá pomýšľať na primáty a navyše treba trénovať dvojfázovo. Iné špičkové kluby tak činia, u nás by sme chceli aspoň tri razy do týždňa mať nahustené tréningové jednotky. Treba na to však mať podmienky. Takto sme vyskúšali talentovaných dorastencov, ich čas ešte len príde.“ Na margo výkonov zverencov pripomenul, že 18-ročný Denisjuk vybojoval prvý kov na takomto podujatí, hoci už v závere finále fyzicky nestíhal. O rok mladší Bočko mal tiež medailovú premiéru. M. Onda pôvodne neplánoval boxovať na šampionáte, rozhodol sa na poslednú chvíľu, takže mal resty v príprave. „Keby však bol zápas inde, nie v Nitre, išiel by do finále. U Kaľavského som čakal viac, ale zapol až v poslednom kole. Keby išiel do finále, tak Vargu by zdolal.“

Namiesto českej slovenská extraliga

Pôvodne mali Vranovčania štartovať v českej extralige, lenže došlo k niektorým rozporom a tak z toho zišlo, čo je škoda hlavne z hľadiska možného kvalitatívneho rastu borcov. Ešte dobre, že konečne by sa mala obnoviť slovenská extraliga a začiatkom decembra prebehne žrebovanie nastávajúceho ročníka, ktorý sa rozbehne v zimných mesiacoch budúceho roka. Po dlhodobej časti systémom doma-vonku najlepšie dva tímy si zmerajú sily v nadstavbe s najlepšou dvojicou z Česka. Prihlásené sú štyri tímy – Nitra, Galanta, Komárno a MŠK Vranov. „Čaká nás šesť meraní síl. Už bolo načase, lebo nastal pretlak boxerov v daktorých hmotnostných kategóriách, preto aj v Nitre niektorí nedostali zelenú na štart. V extralige sa ráta s dvoma zahraničnými posilami, už som kontaktoval litovských legionárov,“ pripomenul M. Smolák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bez matadorov nastali zlaté suchoty