Benešová potrebovala 11 mečbalov

SITA|29. okt 2008 o 16:21

Česká tenistka Iveta Benešová potrebovala na postup do osemfinálového 2. kola dvojhry na bratislavskom tenisovom turnaji ITF Ritro Slovak Open proti svojej krajanke.

BRATISLAVA. Česká tenistka Iveta Benešová potrebovala na postup do osemfinálového 2. kola dvojhry na bratislavskom tenisovom turnaji ITF Ritro Slovak Open proti svojej krajanke Lucii Hradeckej až 11 mečbalov. Dvojka žrebu napokon v stredu v 1. kole zvíťazila za 165 minút tesne 7:6 (6), 5:7, 7:6 (6), keď v rozhodujúcej časti viedla už 5:2.

"Som veľmi rada, že som zápas dotiahla do úspešného konca. Súperka výborne podávala a jej hra od základnej čiary bola veľmi nebezpečná," povedala pre internetovú stránku medzinárodných majstrovstiev Slovenska 25-ročná ľavou rukou hrajúca rodáčka z Mostu Benešová, ktorá vlani v Sibamac aréne NTC na tomto turnaji vyradila medzi najlepšími šestnástimi Slovenku Dominiku Cibulkovú z troch mečbalov a napokon sa prebojovala až do semifinále, v ktorom nestačila na neskoršiu držiteľku titulu, Nemku Tatjanu Malekovú. V sezóne 2002 ešte v areáli Incheby a na úrovni WTA Tour bola vo finále, v ňom jej však Slovinka Maja Matevžičová povolila jediný gem.

Momentálne 42. hráčka svetového rebríčka Benešová si teraz na "Ritre" zmeria sily s úspešnou z neskoršieho stredajšieho duelu medzi slovenskou držiteľkou voľnej karty Lenkou Wienerovou a srbskou "lucky loserkou" Anou Jovanovičovou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Benešová potrebovala 11 mečbalov