Bemaco v interlige prvý raz vyhralo

Roman Lamač vraví, že súťažná prestávka prišla vhod.
Roman Lamač vraví, že súťažná prestávka prišla vhod. (Autor: Viktor Zamborský)
Sportnet|7. okt 2014 o 00:00

V Bratislave si Prešovčanky pripísali prvé dva body aj do kolónky výhier.

Interligový nováčik zaknihoval ďalší čiastkový úspech. Doma získalo prešovské Bemaco historicky prvý bod po remíze s Pískom. V Bratislave, počas uplynulého víkendu, zdolaním tamojšieho ŠKP si Prešovčanky pripísali prvé dva body aj do kolónky výhier.

PREŠOV. Bemaco Prešov nielenže v spoločnej slovensko – českej súťaži hádzanárok (WHIL) prvý raz vyhralo, ale na palubovke súpera to dokázalo pozoruhodným výsledkom.

Zverenky trénera Romana Lamača vyhrali v Bratislave rozdielom štrnástich gólov.

Logicky sa po takomto jednoznačnom víťazstve Bemaca Prešov natískala otázka, či domáce družstvo malo svoj slabší deň, alebo hosťujúce, práve naopak, sa vyplo k maximu.

„Nedá sa odpovedať jednoznačne,“ zareagoval R. Lamač. „ŠKP má ešte mladšie družstvo ako my. Aj preto našu výhru o štrnásť gólov vôbec nepreceňujem. Samozrejme, každé víťazstvo poteší. Pre každé je treba odviesť poctivú robotu. Nuž takú naše dievčatá v Bratislave odviedli.“

Pohľad na aktuálnu interligovú tabuľku prešovským hádzanárkam dozaista lichotí. S tromi bodmi sú šieste a pod nimi Šaľa či Partizánske, niekdajšie silné bašty hádzanej na Slovensku.

„Súťaž sa iba rozbieha, mali sme na nováčika aj celkom dobrý žreb v prvých kolách. Iste, ani ja netajím, že pohľad na aktuálnu tabuľku je potešujúci,“ priznal tréner Bemaca.

Najbližšie s príťažlivým súperom

Najbližším súperom hádzanárok zo šarišskej metropoly v Športovej hale obchodnej akadémie v Prešove (bývalá THA) bude o jedenásť dní Slovan Duslo Šaľa. Zápas dozaista i divácky, príťažlivý.

„Pochopiteľne, na súpera takého zvučného mena sa tešíme už teraz. Víťazný zápas v Bratislave je už minulosťou. Mňa ako trénera teraz zaujíma hlavne to, čo sa deje v tréningovom procese. Ako dievčatá pracujú, aké robia herné pokroky. Po tom, ako dokážu odpracované zúročiť v tom–ktorom samotnom stretnutí,“ podotkol R. Lamač.

„Naostatok sme remizovali s Pískom, vyhrali nad ŠKP Bratislava, ale nemám pocit, že by hráčky po týchto ziskoch lietali niekde v oblakoch. Mám pocit, že aj ony si uvedomujú, že tí najťažší súperi vo WHIL ich ešte len čakajú.“

Do Prešova príde Duslo Šaľa

Zápas štvrtého kola interligy žien Bemaco Prešov – Slovan Duslo Šaľa je na programe 18. októbra. „Príprava na náš štart vo WHIL bola krátka,“ konštatoval R. Lamač.

„Družstvo sa preto zohráva a zbiera skúsenosti v tejto súťaži za pochodu. Súhra sa už zlepšuje. Ukázal to i zápas v Bratislave. Dvojtýždňová prestávka v súťaži nám ale prichádza vhod. Zase môžeme v tréningovom procese niektoré veci vycibriť, čo by sa malo potom premietnuť do znovu lepšieho herného výkonu. V tomto týždni, viac ako obvykle, budeme prípravu ladiť viac smerom ku kondičnej stránke. V budúcom už prídu na rad konkrétne špecifické veci, zamerané na najbližšieho súpera.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bemaco v interlige prvý raz vyhralo