Bemaco sa pobije o tretie miesto

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Ján Leško|17. apr 2017 o 16:23

Miestenky do play-off má isté kvarteto Michalovce, Šaľa, Prešov a Partizánske.

PREŠOV. Miestenky do slovenského play-off má isté kvarteto Michalovce, Šaľa, Prešov a Partizánske. Otázkou pred posledným kolom WHIL hádzanárok ostáva, z akej pozície pôjdu dva naostatok menované kluby.

O tom rozhodne až ich vzájomný súboj, najbližšiu sobotu v Partizánskom.

Lepšie to mali rozohrané Prešovčanky. Bemaco v 24. kole vyhrávalo vo Veselí nad Moravou po polčase o tri góly.

V druhom ale výborne rozohranú partiu pokazilo. Rovnako ale v spomenutom kole zakoplo Partizánske.

Bod k dobru má Bemaco

Klub z metropoly Šariša následne po jasnej výhre nad Trenčínom 32:22 sa o bod dostal v interligovej tabuľke pred Partizánske.

Takže až vzájomný súboj rozhodne, kto pôjde do národného play-off z tretej pozície.

V Prešove to po nevydarenom druhom polčase na Morave tak trochu prevetrali a v poslednom domácom zápase interligovej sezóny sa Bemaco vyplo znovu ku kvalitnému výkonu.

Tentoraz už počas celých šesťdesiatich minút.

Už na začiatku základ úspechu zvýraznila niekoľkými výbornými zákrokmi slovenská reprezentačná brankárka v prešovskom drese Lucia Gubiková.

„Začali sme ozaj dobre, dievčatá hrali dobre s patričným sebavedomím. Pravda, chybičkám sa vyhnúť nedá. Avšak takých hlúpych ako kolo predtým vo Veselí v druhom polčase, sme sa tentoraz vyvarovali. Nebolo to síce bezchybné, ale výhra o desať gólov je podľa mňa však veľavravná," povedala Gubiková.

Prešovčanky dôležitý zápas s Trenčínom zvládli k spokojnosti. Momentálne sa už sústreďujú na posledné kolo, na priamy súboj (22. apríla) v Partizánskom o výsadu tretieho najlepšieho slovenského interligového tímu.

„Nebyť toho, čo sa udialo po prestávke vo Veselí nad Moravou, mohli sme cestovať do Partizánskeho už v pokojnej nálade. Vyvinulo sa to ale inak. Súťaž má do samého konca predsa len ešte nejaký náboj, keďže 'hore' sú karty vlastne už rozdané. V 13. kole Partizánske u nás nečakane o gól vyhralo. Tentoraz chceme požičané späť. Základom musí byť znovu dobrá obrana, za ktorou sa lepšie chytá."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bemaco sa pobije o tretie miesto