Bemaco prvý raz trafilo až v osemnástej minúte

Katarína Bernátová. V zápase so Zlínom bola najlepšou Prešovčankou.
Katarína Bernátová. V zápase so Zlínom bola najlepšou Prešovčankou. (Autor: viza)
Sportnet|12. apr 2016 o 00:00

Dvadsiate štvrté kolo spoločnej slovensko – českej súťaže hádzanárok prekvapujúci výsledok neprinieslo.

Dvadsiate štvrté kolo spoločnej slovensko – českej súťaže hádzanárok (WHIL) prekvapujúci výsledok neprinieslo. Tímy z hornej časti tabuľky podľa predpokladov svoje zápasy vyhrali.

PREŠOV. V Prešove uspel zase Zlín, ktorý na diaľku hrá o miestenku v českom národnom play–off s Veselím na Morave.

O štart v slovenskom play–off hrá aj Bemaco Prešov. Má to dobre našliapnuté, pretože pred ŠKP Bratislava má štvorbodový náskok.

V ostatnom zápase na domácej palubovke so Zlínom ale prešovské hádzanárky predviedli niečo, čo sa často nevidí.

Úvod ako z amerického westernu

Úvod bol divoký ako scény z amerických westernov. Strelkyne pálili, no brankárky sa vyznamenávali.

Prešovčanky mali v prvých minútach šancí ako maku a keby boli vyhrávali o tri či o päť gólov, vystihlo by to dianie na ihrisku.

Lenže, domáce neskórovali ani z tých najväčších gólových príležitostí. Herne, ale predovšetkým strelecky sa doslova trápili. Na prvý prešovský gól sa čakalo takmer osemnásť (!) minút. Za stavu 0:7 ho vsietila krídelníčka Babuková.

Skrátka, skóre zápasu sa vyvíjalo pre Prešov hrozivo. Najväčšiu zásluhu na tom, že Bemaco neprehrávalo ešte potupnejším rozdielom, mala brankárka Katarína Bernátová.

Skúsená hráčka bola najlepšou na palubovke. Mnoho toho vychytala, no spoluhráčky v poli dali za tridsať minút len chabé štyri góly.

Obrat dlho netrval

Po prestávke sa ale zverenky trénera Dušana Daniša predsa len zobudili. Zrazu im to začalo gólovo sypať a po desiatich minútach sa dotiahli na rozdiel troch gólov.

V nasadenom kurze však nevydržali. Zlín zapol na vyššie obrátky, znovu Prešovu odskočil a zápas doviedol s prehľadom do víťaznej koncovky.

Tréner D. Daniš pred zápasom okrem iného vravel, že výkon jeho zvereniek stúpa i klesá v súvislosti s výkonom brankárok.

Bernátová sa tentoraz predviedla ozaj parádnym výkonom, napriek tomu to na úspech nestačilo.

„Ani nemohlo. Všetko to, čo sme si pred zápasom povedali, čo nám naordinoval tréner, ostalo v kabíne. Neboli sme schopné dať gól. Naše strely boli málo razantné, niektoré vari ani do brány nedoleteli. Mrzieť nás ešte dlho bude to množstvo zahodených šancí na začiatku. Ak by z nich nejaký ten gól padol, zrejme by sa skóre vyvíjalo trochu inak,“ mienila opora Bemaca medzi žrďami.

„Som sklamaná i smutná z takejto prehry. Cez prestávku bolo v šatni horúco. Ja som do nej síce radšej nešla, no vedela som, čo sa v nej deje. Slová trénera padli na úrodnú pôdu. Z náskoku Zlína sme výrazne ukrojili, no počiatočná druhopolčasová eufória nám dlho nevydržala. Chceli sme uhrať aspoň bod, no napokon to vypálilo úplne inak.“

Bemaco Prešov – HC Zlín 17:23 (4:10)

Zostava a góly Prešova: K. Bernátová, Z. Balogová – Vagaská 1, Hižnayová, Gajdošová 2, Čirčová, Kocanová, Fuleková 2, Vraňuchová 1, Šutranová 5/2, Puzderová, B. Kundrátová, Pavúková, Babuková 4, Vencuriková 2, Harčarufková.

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 14/2016, v predaji od 12. 4. do 18. 4.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bemaco prvý raz trafilo až v osemnástej minúte