Beck už nie je predsedom BK Iskra Svit

Peter Beck skončil na poste šéfa basketbalového klubu zo Svitu.
Peter Beck skončil na poste šéfa basketbalového klubu zo Svitu. (Autor: SITA)
Sportnet|15. feb 2011 o 12:34

Pondelňajšie mimoriadne valné zhromaždenie BK Iskra Svit odvolalo z funkcie predsedu Petra Becka, novým šéfom klubu je Ján Drobný.

Agentúrny materiál sme nahradili autorským článkom redakcie Korzára.

Peter Beck už nie je predsedom basketbalového klubu (BK) Iskra Svit. V pondelok podvečer sa zišlo mimoriadne valné zhromaždenie klubu, ktoré ho s okamžitou platnosťou odvolalo z funkcie. Spolu s Beckom rezignovali aj zvyšní členovia výboru. Na čelo nového vedenia sa postaví doterajší generálny manažér Ján Drobný.

SVIT. “Členovia občianskeho združenia vyjadrili poďakovanie doterajšiemu predsedovi klubu za odvedenú prácu - tak v športovej oblasti, ako v oblasti finančno-materiálneho zabezpečenia. Keďže aktuálna finančná situácia v klube si vyžaduje bezodkladný vstup nového strategického partnera, s pomocou ktorého je nutné stabilizovať celý realizačný tím, bolo nevyhnutné uskutočniť zmeny vo vedení klubu. Zvolili sme nové vedenie klubu, ktoré bude pracovať v zložení Ján Drobný, Marián Dlugoš, Eduard Znanec, Milan Lopušniak a Václav Hajduk,” uvádza sa v komuniké BK Iskra Svit, ktoré nám sprostredkoval Ján Drobný.

Američania zrejme odídu

Nový predseda sa podujal na neľahkú úlohu. Po jeho predchodcovi totiž klub “zdedil” nemalú “sekeru”. Prvoradým cieľom nového vedenia je predovšetkým stabilizovať nezávideniahodnú situáciu v klube a dohrať sezónu. Fanúšikov svitského basketbalu určite zaujíma aj to, v akom trénerskom a hráčskom zložení bude Iskra ďalej pôsobiť.

“Všetko to bude závisieť od toho, aká bude finančná situácia v klube. Nepredpokladám, že sa nám podarí udržať pokope celý káder, ale robíme všetko preto, aby sa jeho kvalita výrazne neznížila. Myslím si však, že sa nám nepodarí udržať v ňom dvojicu Američanov. Na hráča, ako je McCoy, jednoducho nemáme peniaze. Našou úlohou je osloviť a pritiahnuť potenciálnych sponzorov a spoločne s mestom Svit skonsolidovať situáciu v klube. Nemáme ešte presné informácie o tom, aká “sekera” je v klube, ale určite je dosť veľká,” naznačil J. Drobný.

Ústupky budú nutné

Z mužstva doposiaľ neodišiel nik, je však vysoko pravdepodobné, že v sobotňajšom domácom zápase s Nitrou v ňom už nebudú McCoy a Adams. Ako je známe, hráči Svitu doteraz nemajú vyplatené mzdy za posledné dva mesiace minulého roka.

“Riešime to, aj hráči sú ochotní o tom hovoriť i rokovať s klubom. Všetci však budeme musieť urobiť nejaké ústupky,” uzavrel J. Drobný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Beck už nie je predsedom BK Iskra Svit