Bayern sprevádza v Plzni stočlenný sprievod

Pavol Spál|4. nov 2013 o 19:50

Plzeň v utorok čaká v Lige majstrov odveta proti najlepšiemu klubu sveta.

BRATISLAVA. Nedávno v Lige majstrov namerali Franckovi Ribérymu senzačnú rýchlosť 34,5 kilometra za hodinu. Všetky činnosti na ihrisku - s loptou i bez nej, robí v maximálnej rýchlosti.

„Práve v tom je výnimočný,“ vravel slovenský stopér v službách Plzne Marián Čišovský, ktorý Francúza pred dvoma týždňami v Mníchove bránil.

Márne. Ribéry dal dva góly a jeho Bayern zničil českého majstra 5:0. V utorok sa hrá v Plzni odveta.

Najlepší klub sveta si vzal so sebou troch kuchárov, vlastné bavorské pivo a stočlenný sprievod.

Na usporiadateľov nemal Bayern žiadne výrazné požiadavky, všetko si radšej zariadil sám. Do Čiech prišiel Ribéry dobre naladený, pred vstupom do hotela prítomných slušne pozdravil, s fanúšikmi sa vyfotil a rozdal pár autogramov.

Konkuruje Messimu

„Ribéry je ako Rastelli (slávny akrobatický žonglér). S loptou je neuveriteľný,“ vravel prezident Bayernu Uli Hoeness. Zrejme on jediný môže tento rok zdolať v boji o najlepšieho hráča sveta fenomenálneho Lionela Messiho. Ribéry vyhral s Bayernom Mníchov všetky najprestížnejšieho trofeje. Zvolili ho za najlepšieho hráča Európy a s ním je mužstvo takmer nezdolateľné. Keď Ribéry hrá – Bayern neprehráva.

Platí to už štyridsaťjeden zápasov za sebou. I preto si ho Mníchovčania rozmaznávajú. Klub na jeho želanie vybudoval na štadióne malú mešitu.

A práve z Francúza dnes majú Česi najväčší strach. V Mníchove dostali Plzenčania poriadnu lekciu, trebárs na strely prehrali 0:35. A to ešte Matúš Kozáčik podal excelentný výkon. „Ibaže som dostal päť gólov, ale mohlo ich byť desať,“ tvrdil Slovák. Svoj tím zrejme uchránil od najväčšieho debaklu v dejinách Ligy majstrov.

Ten drží Besiktas Istanbul, ktorý v novembri 2007 prehral v Liverpoole 0:8. Smutným rekordérom je Žilina, ktorá inkasovala v roku 2010 najväčší výprask na domácom štadióne od Olympique Marseille 0:7.

„Jediný, kto zniesol kritériá, bol Kozáčik. Musíme nastúpiť s väčším sebavedomím, dovoliť si i na hráčov Bayernu. Veď v Mníchove sme predvádzali situácie, ktoré boli komické. Nedokázali sme si spracovať loptu. Verím, že horší ako v Mníchove nebudeme,“ citujú české médiá kapitána Plzne Pavla Horvátha.

Robben chýba

„Chceme byť dôraznejší, odvážnejší a verím, že keď sa nám to podarí, tak to bude pre divákov skvelý zápas. Bayern je top mužstvo na svete a naši fanúšikovia si tento zápas určite užijú,“ dodal Čišovský.

Môže ho tešiť, že Bayernu bude chýbať Arjen Robben. Jeden z najlepších krídelníkov sveta je podobne ako Thiago, Pizarro a Shaqiri zranený.

Dôležitý súboj o postup čaká slovenského krídelníka Vladimíra Weissa. Jeho Olympiakos Pireus privíta doma Benficu Lisabon. Weiss dal v tejto sezóne vo všetkých súťažiach už päť gólov.

Liga majstrov - utorok

V utorok o 20.45 h.

A-skupina: San Sebastian - Manchester United (Digi liga majstrov 1), Šachtar Doneck - Leverkusen.

ZVRP +/-B
Manchester United 3 2 1 6 3 +3 7
Bayer Leverkusen 3 2 1 8 5 +3 6
Šachtar Doneck 3 1 1 1 3 5 −2 4
San Sebastian 3 3 1 5 −4

B-skupina: FC Kodaň - Galatasaray Istanbul, Juventus Turín - Real Madrid (Digi Sport 2).

Z VR P +/-B
Real Madrid 3 3 12 2 +10 9
Galatasaray 3 1 1 1 6 9 −3 4
Juventus 3 2 1 4 5 −1 2
Kodaň 3 1 2 2 8 −6 1

C-skupina: Olympiakos Pireus – Benfica Lisabon: Paríž SG - RSC Anderlecht.

ZVRP +/-B
PSG 3 3 12 1 +11 9
Olympiakos 3 1 1 1 5 5 4
Benfica 3 1 1 1 3 4 −1 4
Anderlecht 3 3 10 −10

D-skupina: Manchester City - CSKA Moskva (Digi liga majstrov 2) Plzeň - Bayern Mníchov (Prima Cool).

ZVRP +/-B
Bayern Mníchov 3 3 11 1 +10 9
Manchester City 3 2 1 6 4 +2 6
CSKA Moskva 3 1 2 4 7 −3 3
Viktoria Plzeň 3 3 2 11 −9
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Bayern sprevádza v Plzni stočlenný sprievod