Baťov pohár vo Svite pre Maďarov

BK Iskra Svit. Na turnaji o Baťov pohár skončil druhý.
BK Iskra Svit. Na turnaji o Baťov pohár skončil druhý. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|17. sep 2014 o 00:00

Konečné druhé miesto obsadili basketbalisti Iskry Svit na domácom turnaji o Baťov pohár.

Konečné druhé miesto obsadili basketbalisti Iskry Svit na domácom turnaji o Baťov pohár, o ktorý sa pod Tatrami bojovalo v závere uplynulého týždňa.

SVIT. Jeho víťazom sa stalo družstvo z Maďarska, Marso NYKK Nyíregyháza. Tretia skončila Spišská Nová Ves a na poslednej štvrtej priečke zástupca z Česka, BK Jindřichův Hradec.

Noví hráči si na seba zvykajú

Zverenci chorvátskeho trénera Rudolfa Juga najprv tesne vyhrali nad českým tímom, následne prehrali s Maďarmi, aby v poslednom súboji turnaja deklasovali Spišiakov o 30 bodov (91:61). V domácom drese sa dobrým výkonom prezentoval slovenský reprezentant Jozef Vojtek, ktorý je jedným z nových hráčov Iskry Svit.

„Bolo vidieť, že síl po úvodných dvoch zápasoch už trochu ubudlo. Platilo to ale pre oba tímy. Už sme nehrali tak agresívne ako v prvých dvoch dueloch. Máme na čom pracovať. Ešte nám trochu viazne kolektívna hra, jej organizácia. Zbytočne sme si nechali doskakovať veľa lôpt pod naším košom. Určite sme chceli domáci turnaj vyhrať, ale záver zápasu s Maďarmi nám nevyšiel,“ uviedol odchovanec handlovského basketbalu Jozef Vojtek.

„Je tu polovica nových hráčov, zvykáme si na seba. Verím, že do začiatku sezóny to dáme do poriadku. Myslím si, že zahraničná konfrontácia je vždy dobrá. Je plus, že nehráme iba so slovenskými družstvami, s ktorými počas sezóny odohráme dosť zápasov. Všetky tieto tri súboje nám ukázali, kde sme a na čom treba pracovať,“ zdôraznil pivot, ktorý dostal na turnaji od trénera dosť priestoru na ihrisku.

„Práca trénera Juga sa mi veľmi pozdáva. Vidieť, že má odtrénovaných veľa rokov, na tréningoch cítiť kvalitu. Presne vie, čo chce dosiahnuť a my sa s tým musíme zžiť. Keďže nemáme klasického vysokého centra, hrávam dosť veľa. Samozrejme, teší ma, že dostávam väčší priestor,“ doplnil Jozef Vojtek.

V drese Spišiakov sa predstavil aj rozohrávač Matej Hrabčák, ktorý ešte v uplynulej sezóne obliekal dres „medveďov“.

„Tím ma prijal bez problémov, s viacerými chalanmi som hrával v mládežníckych kategóriách. Hralo sa mi super, cítil som sa fajn, bola výborná atmosféra. Škoda, že sme neuspeli, ale dali sme do toho všetko. Podkošová sila u nás zatiaľ nie je veľká. Dúfam, že v sezóne budeme podávať vyrovnanejšie výkony. Bol to pre nás dobrý turnaj, keďže máme mladé, neskúsené družstvo. To jedno víťazstvo nám psychicky veľmi pomohlo,“ povedal po zápase so Svitom Matej Hrabčák.

Od zajtra do soboty sa BK Iskra Svit predstaví na turnaji v Jindřichovom Hradci.

Výsledky Iskry na turnaji: BK Iskra Svit - BK Jindřichův Hradec (Česko) 86:83 (41:43), najviac bodov Iskry: L. Jackson 25, Coley 24, Jugo ml. 8, BK Iskra Svit - Marso NYKK Nyíregyháza (Maďarsko) 56:57 (31:33), najviac bodov Iskry: L. Jackson 18, Berkis 13, Coley a J. Vojtek po 6, BK Iskra Svit - BK 04 AC LB Sp. N. Ves 91:61 (49:26), najviac bodov Iskry: L. Jackson 24, Coley a J. Vojtek po 11.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Baťov pohár vo Svite pre Maďarov