Basketbalová Karpatská liga zaujala

(Autor: ilustračné - tasr)
Sportnet|28. jan 2016 o 00:00

Prvý ročník medzinárodnej súťaže za účasti dvoch klubov z Poľska a siedmich z nášho regiónu sa zdá byť povzbudzujúcim počinom.

Prvý ročník medzinárodnej Karpatskej ligy žien za účasti dvoch klubov z Poľska a siedmich z nášho regiónu sa zdá byť povzbudzujúcim počinom pre oživenie basketbalu.

BARDEJOV. Súťaž je pred skončením prvej polovice a začiatkom februára odštartuje odvetná časť. V čele je štvorica družstiev CBK Košice, Tydam Košice, BKM Bardejov a Eilat Prešov.

Kluby spokojné, zväz už menej

Hlavným organizátorom a garantom je skúsený basketbalový nadšenec Ladislav Jánošov z Michaloviec, ktorý prínos tejto súťaže vidí takto: „Stretli sme sa s klubmi v polovici minulého roka a hneď sa prihlásilo deväť klubov. Každému propozície vyhovujú a keď niekto hrá v zväzovej súťaži, tak sme mu vyhoveli, že zápasy sú v piatok. Vediem to ako súkromná osoba bez odmeny. Kým sa kluby jednoznačne nevyjadria, že chcú podobnú súťaž aj pre mužov, tak je to zatiaľ len v rovine rokovaní.“

No nespokojnosť s podobnými aktivitami je na pôde Slovenskej basketbalovej asociácie.

„Brzdia nás a majú výhrady. No je to z ich strany nezmysel, veď niektoré kluby v národných súťažiach nechcú hrať z rôznych dôvodov, organizačne im naša súťaž viac vyhovuje. Neplatíme rozhodcov a iné poplatky do SBA a nemusíme za súpermi ďaleko cestovať, čo tvorí najväčšiu časť rozpočtu,“ zdôraznil L. Jánošov.

BKM Bardejov prijal takúto podobu z praktického hľadiska, podľa trénera Rudolfa Vranovského je tu príležitosť kvalitnej konfrontácie.

„V tomto období sedem kadetiek hrá domácu 1. ligu, doplňujeme to žiačkami i tromi ženami, zatiaľ to zvládajú. Napriek úzkemu kádru v Karpatskej lige je príležitosť k športovému rastu, vidieť to na niektorých našich mladých talentoch, či už z kadetiek, alebo aj žiačok. Hlavne nemusíme ďaleko cestovať, čo si pochvaľujú aj poľské družstvá.“

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 3/2016, v predaji od 26. 1. do 1. 2. 2016

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Basketbalová Karpatská liga zaujala