Oplodnil 13-ročné dievča, keď mal 20. Je legenda vhodným ambasádorom pre NBA?

Karl Malone pri predstavení počas All-Star víkendu v Utahu.

Oplodnil 13-ročné dievča, keď mal 20. Je legenda vhodným ambasádorom pre NBA?

Karl Malone pri predstavení počas All-Star víkendu v Utahu. (Autor: TASR/AP)
Karl Malone pri predstavení počas All-Star víkendu v Utahu.
Karl Malone pri predstavení počas All-Star víkendu v Utahu. (Autor: TASR/AP)
Adrián Mečiar|22. feb 2023 o 19:20

Prítomnosť Karla Malonea sa niesla aj v znamení kritiky.

BRATISLAVA. Jeden z trénerov to označil za najhorší basketbalový zápas všetkých čias. Tohtoročný duel hviezd a celý All-Star víkend mal trochu rozpačitý priebeh. 

Samotný zápas má svoje logické nedostatky, hráči sa nechcú zraniť a niečo riskovať. Nehrá sa vlastne žiadna obrana a už aj niektorí z aktérov sa sami sťažujú na to, že súčasná podoba zápasov hviezd je až príliš neatraktívna či nudná a musia s tým do budúcnosti niečo spraviť.

Rozpačité pocity však spôsobili v Utahu aj iné skutočnosti než len priebeh stretnutia.

Prítomnosť Karla Malonea sa niesla v znamení kritiky. Hoci patrí medzi najväčšie legendy basketbalovej profiligy, v súčasnosti sa upozorňuje aj na jeho problematickú minulosť.

Malone, tretí najlepší strelec v histórii NBA, bol jedným z hostí na All-Star víkende a zápase hviezd v roku 2023 v americkom Utahu. Práve v tomto meste odohral takmer celú svoju kariéru a stal sa klubovou ikonou.

Mimo basketbalu sa však hovorí o kontroverziách z minulosti.

Keď mal 20 rokov a študoval na univerzite, mal oplodniť iba 13-ročné dievča. Aj pri ďalších dvoch deťoch popieral otcovstvo. Rovnako nedávno upozornili aj na zničenie vzťahu s Kobem Bryantom po údajnom obťažovaní Bryantovej manželky.

Podcast Lexikón športu

Nový podcast portálu Sportnet s názvom Lexikón športu vám postupne odhalí zaujímavosti zo sveta športu, fakty z histórie či príbehy známych športovcov. Nový diel relácie Lexikón športu vychádza pravidelne každú stredu.

V tejto epizóde hovoríme o účasti Karla Malonea na All-Star víkende NBA a kontroverziách z minulosti.

Podcast si môžete vypočuť na: Spotify Anchor Apple Google

Dvojnásobný MVP so statusom legendy

Síce nikdy nevyhral titul, dlho patril medzi hlavné hviezdy ligy.

Dvakrát získal cenu MVP pre najužitočnejšia hráča súťaže, štrnásťkrát ho vybrali do All-Star tímu, trikrát ho zaradili medzi najlepších obrancov. 

V NBA hral medzi rokmi 1985 až 2004. Počas kariéry mal priemer na úrovni 25 bodov a 10 doskokov na zápas a v historických tabuľkách strelcov je dokonca na 3. priečke s nástrelom presne 36 928 bodov.

Pred ním sú už len Kareem Abdul-Jabbar a čerstvý držiteľ rekordu LeBron James.

Traja najlepší strelci v histórii NBA, zľava: Karl Malone, LeBron James a Kareem Abdul-Jabbar.
Traja najlepší strelci v histórii NBA, zľava: Karl Malone, LeBron James a Kareem Abdul-Jabbar. (Autor: TASR/AP)

Maloneov dres s číslom 32 bol po ukončení jeho aktívnej hráčskej kariéry vyvesený v hale Utahu Jazz, kde strávil takmer celú svoju kariéru s výnimkou poslednej sezóny, ktorú odohral v Los Angeles Lakers.

V reprezentačnom drese bol súčasťou legendárneho Dream Teamu. Zlato na olympiáde získal v drese USA v rokoch 1992 aj 1996.

Čisto na základe športových výkonov a úspechov je nespochybniteľná legenda.

Popieral otcovstvo troch detí

Ešte počas Maloneovej aktívnej kariéry a práve uprostred jeho MVP sezón, keď bol na absolútnom vrchole výkonnosti, vyšiel v novinách The Globe článok, ktorý tvrdil, že Malone je otcom troch detí, ktorých otcovstvo však nepriznáva a prípady sa riešili aj súdnou cestou.

Ukázalo sa, že bola to pravda. Malone sa stal otcom po prvý raz, keď mal 17 rokov. Dvojičky, Daryl a Cheryl, vtedy porodila Bonita Fordová. Tá bola v rovnakom veku, obaja mali v tom čase 17 rokov. 

Viac znepokojenia však spôsobila správa, že Malone mal ďalšie dieťa ako 20-ročný, no oplodnil vtedy iba 13-ročné dievča, Gloriu Bellovú. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Oplodnil 13-ročné dievča, keď mal 20. Je legenda vhodným ambasádorom pre NBA?