Bartek sa na trávniku predstavil po dlhom čase

Jakub Bartek. Po dlhej maródke sa znovu prihlásil o slovo.
Jakub Bartek. Po dlhej maródke sa znovu prihlásil o slovo. (Autor: kušo)
Sportnet|28. aug 2015 o 00:00

Vlani sa podrobil operácii a takmer rok v zostave zelenobielych chýbal.

Nešťastný moment pre jedného môže priniesť niekedy čosi pozitívne pre druhého. Keď sa v uplynulom stretnutí futbalistov Tatrana Prešov so Zvolenom zranil krajný obranca Dzurík, po prestávke namiesto neho nastúpil Bartek. Pre toho hráča to bola iste vzácna chvíľa, veď na druholigovom trávniku sa predstavil po veľmi dlhom čase.

PREŠOV. Vlani sa podrobil operácii a takmer rok v zostave zelenobielych chýbal.

Dlhá pauza

Na návrat sa chystal prostredníctvom dvoch štartov v rezervnom tíme v treťoligovej súťaži. Vtedy sa otestoval a netrpezlivo čakal, kedy sa dostane k slovu aj v áčku.

„Pauza bola naozaj dlhá a nebolo to jednoduché, pomohli mi však blízki aj kamaráti, spoluhráči,“ rozhovoril sa Jakub Bartek, ktorý si vlani v úvode sezóny poranil koleno.

V jednom zo súbojov na tréningu to nevydržal krížny väz a tak sa musel podrobiť operácii. „Teraz sa už cítim každým dňom lepšie, no musím pracovať na odstraňovaní kondičných aj herných restov,“ priznal talentovaný obranca, ktorému úraz prekazil plány aj v mládežníckej reprezentácii.

Preto sa trpezlivo pokúša o návrat pôvodnej formy.

„Som rád, že som pomohol chlapcom a Zvolenčanov sme po prestávke jasne zdolali. Predtým možno hosťom zápasy vyšli, z každej šance dali asi gól, ale každé vystúpenie je iné. My sme hrali kompaktne, disciplinovane a nepúšťali sme - až na výnimky - hostí do vážnejších šancí. Súper nás nejako poriadne nepreveril, snažil sa posielať dlhé lopty na dvoch vysunutých hráčov, ale pokryli sme to. Myslím si, že naša výhra bola nielen presvedčivá, ale aj celkom zaslúžená vzhľadom na to, čo sme predviedli my a čo rival,“ riekol jeden z plejády mladých borcov v tábore Tatrana.

Priznal, že po operácii mal v hlave všelijaké myšlienky, hlavne psychika dostáva zabrať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bartek sa na trávniku predstavil po dlhom čase