Bartánus boduje, no radosť brzdí postavenie Liptákov

Líder. V kanadskom bodovaní je spomedzi hráčov Mikuláša Marek Bartánus najvyššie.
Líder. V kanadskom bodovaní je spomedzi hráčov Mikuláša Marek Bartánus najvyššie. (Autor: archív)
Sportnet|23. feb 2010 o 00:00

Spoločne s Hujsom zo Slovana strelil už 22 gólov, je tak štvrtým najlepším strelcom extraligy. V poslednom kole v Košiciach po dlhšom čase skóroval, dokonca dvakrát. No Liptovskému Mikulášu to nebolo nič platné, oceliarom podľahol 2:8. Nad Liptákmi sa zmr

áka.

KOŠICE. Hokejisti Liptovského Mikuláša v Steel Aréne nakupujú. Vlani v nej s Košičanmi prehrali 3:11, v nedeľu "len" 2:8. Liptákom patrí so 40 bodmi dvanásta priečka. Na desiatu Žilinu, teda barážové miesto, stráca Mikuláš už 12 bodov. A všetko speje k tomu, že z najvyššej súťaže po rokoch vypadne.

Topiaci sa aj slamky chytá

"Pred nami je ešte 5 zápasov, hrá sa ešte o 15 bodov. Stále musíme dúfať, že v extralige zotrváme. Situácia je veľmi ťažká. Ale je tu ešte možnosť, že nám pomôže Nitra," rozhovoril sa líder Liptovského Mikuláša, inak odchovanec košického hokeja Marek Bartánus. Topiaci sa aj slamky chytá a Marek naznačil, akým smerom sa uberajú myšlienky Liptákov. "Môžeme len veriť, že situácia bude k nám priaznivo naklonená. Podľa toho, čo viem, ak chce ísť mužstvo do play-off, tak musí mať vyrovnané podlžnosti. V Nitre majú stále dlhy, existenčné problémy iných by nám mohli pomôcť."

Nepremenil tutovku

V Košiciach nemal Mikuláš nárok. Po necelých desiatich minútach prehrával 0:5. "Hokej je niekedy krutý. Prehrávať takým rozdielom proti Košiciam, to je už rozhodujúce. Tak rozohranú partiu otočíte málokedy," poznamenal Marek, ktorý mal na svojej hokejke tutovku za stavu 0:3. V oslabení o dvoch hráčov sa sám rútil na Júliusa Hudáčeka, ale ani na dvakrát ho neprekonal a hneď na to inkasoval jeho tím po štvrtý raz. "Julo chytal výborne, v tej šanci ma vychytal. Možno to bol jeden zo zlomových momentov. Veľmi by našej psychike pomohlo, ak by sme dali gól v oslabení o dvoch hráčov."

Zmiešané pocity

Marek Bartánus má na konte už 42 kanadských bodov. Strelil 22 gólov. Dva v nedeľu v Košiciach. Ale radosť z nich nemal na ľade takmer žiadnu. "Tá radosť korešpondovala s výsledkom. Ten bol pre nás mimoriadne nepriaznivý," poznamenal útočník, ktorý má najvydarenejšiu sezónu vo svojej kariére. Tak ako teraz nikdy predtým nebodoval, na druhej strane jeho klub sa potáca nad priepasťou a k pádu má veľmi blízko. "Tie pocity sú veľmi zmiešané. Mne sa darí, ale čo z toho, keď sme na spodku tabuľky. Nemôžem mať z gólov a prihrávok taký dobrý pocit, ako by som chcel. Som už druhú sezónu po sebe v mužstve, ktoré je v tabuľke dole, nie je to nič príjemné," priznáva odchovanec košického hokeja, ktorý šiel do Mikuláša po roku strávenom v Poprade.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bartánus boduje, no radosť brzdí postavenie Liptákov