Barlík myslí na finále: Káder je namakaný

V Slovenskom pohári sa im darí. Košičania Myjavu do Final Four nepustili.
V Slovenskom pohári sa im darí. Košičania Myjavu do Final Four nepustili. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|20. feb 2016 o 00:00

Volejbalisti VK KDS Šport Košice splnili v Slovenskom pohári svoj cieľ.

Volejbalisti VK KDS Šport Košice splnili v Slovenskom pohári svoj cieľ, keď vo štvrťfinále zdolali Myjavu 3:2 v domácom prostredí a celkovo 6:3 na sety v súčte oboch zápasov. Zverenci trénera Vlkolinského si na Final Four (5. a 6. marca v Nitre) zahrajú v semifinále proti domácemu celku.

KOŠICE. V štvrťfinále boli po prvom zápase, ktorý košickí volejbalisti vyhrali na palubovke Myjavy 3:1, favoritom aj v odvetnom stretnutí.

„Myjavu sme nemohli za žiadnych okolností podceniť. Majú skúsené mužstvo, ktoré hralo aj európsku súťaž, takže rozhodne majú svoje kvality. Naším cieľom bolo postúpiť na Final Four, čo sme aj splnili,“ povedal hrajúci asistent trénera Pavol Barlík.

Zahrala si aj lavička

Košičania potrebovali na domácom ihrisku uhrať dva sety, aby si zaručili postup medzi štyri najlepšie tímy na Slovensku.

„Keď sme vyhrali tretí set, tréner nasadil chalanov z lavičky, aby si mohli zahrať a vyskúšať si ako to funguje. Ukázali sme, že sme silný kolektív a musíme si pomáhať navzájom a dopĺňať sa. Potvrdilo sa, že vieme zabrať, aj keď nám chýba taký kvalitný a skúsený hráč ako je Sarnecki,“ povedal Barlík.

Prezradil ambície mužstva na turnaji Final Four. „Káder máme namakaný a ja verím, že keď budeme hrať kolektívne, môžeme sa dostať aj do finále.“

Predviedli menej disciplíny

Po prvom zápase štvrťfinále boli bližšie k postupu Košičania, ktorí však boli na domácom ihrisku pod väčším tlakom.

„Povedal by som, že práve pozícia mierneho favorita nám to v domácom prostredí trochu sťažila. Mali sme tak trochu zviazané ruky aj nohy. Našťastie sme to dokázali zvládnuť bojovnosťou, keďže inak nám to veľmi nešlo,“ skonštatoval hráč VK KDS Michal Hudák.

Takmer dvojhodinový zápas bol síce rozhodnutý už po treťom sete, ale košickí volejbalisti chceli pred domácim publikom oslavovať víťazstvo. To sa však nerodilo vôbec ľahko.

„Myslím si, že sme predviedli menej disciplíny v organizácii v poli a preto sme sa s nimi trápili. Ak by sme hrali to, čo sme mali, mohlo to byť jednoznačnejšie, ale takto sme sa s nimi ťahali bod po bode,“ povedal Hudák.

Rovnako ako asistent trénera aj mladý smečiar kvitoval to, ako sa mužstvo dokázalo vyrovnať s absenciou svojho najlepšieho hráča Poliaka Sarneckeho, ktorý sa zranil v prvom zápase v Myjave.

„Je to dobré zistenie, že dokážeme vyhrávať aj bez neho. Myslím si, že sme ho dokázali dobre zastúpiť. Môže nás tešiť, že sme zabrali aj individuálne, aj po tej tímovej stránke.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Barlík myslí na finále: Káder je namakaný