Bardejovčania bodovali v Trnave

Sportnet|19. dec 2014 o 00:00

V 30. kole prvej hokejovej ligy Bemaco HC 46 Bardejov vyhral na ľade HK Gladiators Trnava 4:2.

Hostia boli úspešní už pri prvej strele na domácu bránu a ďalšie dva góly pridali v presilovkách.

TRNAVA. Šarišanom sa vydaril úvod zápasu, s pukom si medzi obrancami šikovne radil Kohutiar a nedal šancu brankárovi Hálovi.

Len škoda, že ďalšie dve dobré príležitosti nevyužili Šimčák so Sabolom, no aj brankár HC 46 Palko musel byť v strehu.

Kľúčovými boli dve minúty po prvej prestávke, hostia využili dve presilovky a viedli 3:0. Najprv obranca Slimák presne namieril od modrej čiary a pri druhej Cútt z brejku pridal tretí gól.

Domáci využili dve chyby súpera, v závere tejto časti dali prvý gól, dokonca v 48. min. aj druhý, a tak sa očakával dramatický záver. Brankári Hála i Palko vytiahli niekoľko výborných zákrokov, no východniari hrali koncentrovane a najmä sústredene v defenzíve.

Dokázali využiť chybu pri odchode Hálu na hru bez brankára, S. Saliji im zobral puk a Vaško do prázdnej brány korunoval tri body.

Čakajú dobré derby

Po zápase v Trnave trénera Miroslava Ihnačáka mrzelo, že v úvode nepridali ďalšie góly: „Stále sme málo efektívni v koncovke, no zlepšilo sa korčuľovanie. Veľmi dôležité bolo, že sme využili dve presilovky. Dobre sme bránili stredné pásmo, no po chybe v našej tretine sme povzbudili domácich, v závere sme to ubránili.“

Ihnačák v predminulej sezóne kaučoval Michalovce a na dnešný duel od 17.30 hod. sa teší: „ V tejto sezóne Bardejov ešte s nimi nevyhral, tak je tu príležitosť ukázať naše kvality. V prvom rade každý musí hrať zodpovedne s čo najmenej chybami. Najdôležitejšie bude dobre hrať v našej tretine, vyvarovať sa takých nedostatkov ako v Trnave.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bardejovčania bodovali v Trnave