Bardejov začal prvoligové finále prehrou

(Autor: TASR)
SITA|2. mar 2016 o 20:50

V prvom zápase finálovej série 1. ligy hokejistov prehral Bardejov s Novými Zámkami 1:2.

BARDEJOV. Hráči HC 46 Bemaco Bardejov v stredajšom prvom finálovom zápase o celkové prvenstvo v I. hokejovej lige 2015/2016 prehrali na domácom ľade s HC Mikron Nové Zámky tesne 1:2 a v sérii, hranej na tri víťazstvá, zaostávajú 0:1.

Druhý duel dvoch najlepších tímov po dlhodobej časti súťaže sa uskutoční opäť na východe Slovenska - vo štvrtok 3. marca o 17.30 h.

Obidva tímy na rozdiel od predchádzajúcich sezón si však už zabezpečili účasť v play-out o dve miestenky do nastávajúceho ročníka najvyššej slovenskej súťaže, kde budú bojovať s jedným z dvojice aktuálnych extraligistov - Piešťanmi alebo Martinom.

Jeden gól na zvrat nestačil

Hokejisti Nových Zámkov sa po bezgólovej úvodnej dvadsaťminútovke v stredu podvečer ujali vedenia v 25. min zásluhou Lukáša Tábiho.

Hosťujúci tím poslal do dvojgólového vedenia na začiatku tretej tretiny Ján Zlocha ml.

Bardejovčania sa snažili v závere o zvrat, ale dokázali streliť už iba kontaktný gól: v 54. min sa presadil Jakub Linet a stanovil výsledok.

Hlasy po zápase

Anton Tomko, tréner Bardejova: "My určite vieme hrať lepšie ako sme predviedli v dvoch tretinách. Neviem, z čoho sme boli nervózni, chýbal nám pokoj na hokejkách, presnejšie prihrávky, zle sme hrali presilové hry, dokonca sme nevyužili päť na tri. Akurát v záverečnej tretine sme sa pokúsili zvýšeným úsilím otočiť výsledok. Po druhom inkasovanom góle sme znížili a mali sme šance na vyrovnanie, lenže s jedným gólom sa ťažko vyhráva. Musíme sa skonsolidovať, povedať si, čo bolo zle z našej strany, verím, že náš výkon bude v druhom zápase lepší."

Miroslav Chudý, tréner N. Zámkov: "Musím pochváliť chlapcov, lebo podali zodpovedný výkon, hlavne čo sa týka defenzívy. Dokázali sme ubrániť veľa oslabení, máme prvé víťazstvo a vo štvrtok sa pokúsime o ďalšie. Určite vieme hrať aj lepšie, ale účel dnes svätil prostriedky. Všetci hráči poctivo hrali zozadu, čakali sme na chyby súpera a tie sme využili."

Štatistika

HC 46 Bemaco Bardejov - HC Mikron Nové Zámky 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) - stav série 0:1

Góly: 54. Linet (M. Valjent, Vaško) - 25. Tábi (A. Havlík), 42. J. Zlocha ml. (T. Torok).

Vylúčení: 2:7 na 2 min, navyše Jakovlevs (Nové Zámky) 10 min osobný trest za napadnutie zozadu, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Korba, D. Konc - Bogdaň, Smerek

Bardejov: R. Sabol - Všetečka, M. Valjent, M. Bednár, Valentín, Pichnarčík, V. Polaček, Fajčák, Loydl - Baláž, Kalináč, O. Gmitter - Jokeľ, Šimčák, Mikolášek - L. Ščurko, Linet, Vaško - Solomončak, R. Cútt, Ihnaťo

Nové Zámky: Matej Kristín - Martin Chovan, J. Ďurčo, Jakovlevs, Kousalík, Bobček, Baron, Opalek - Podstavek, Korytko, M. Frolík - A. Havlík, M. Hudec, Tábi - T. Torok, J. Zlocha ml., Koutník - Hrudík, D. Hegyi, A. Sucharda

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bardejov začal prvoligové finále prehrou