Baráž o EURO: Maďari sú bližšie k postupu, vyhrali v Nórsku

Futbalisti Maďarska sa tešia z víťazstva v Nórsku.
Futbalisti Maďarska sa tešia z víťazstva v Nórsku. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. nov 2015 o 23:52

V predchádzajúcich deviatich vzájomných súbojoch nevyhrali ani raz. Futbalisti Maďarska zabrali proti Nórsku v pravej chvíli. Uspeli na jeho pôde v úvodnom zápase play-off o postup na európsky šampionát.

BARÁŽ O EURO 2016 - prvý zápas:

Nórsko - Maďarsko 0:1 (0:1)

Gól: 26. Kleinheisler

ŽK: Tettey, Elabdellaoui - Gera, Kádár, Guzmics, rozhodoval: Clattenburg (Ang.)

Nórsko: Nyland - Elabdellaoui, Hovland, Forren, Hogli - Skjelbred (86. Helland), Tettey, Johansen, Berget (74. Elyounoussi) - Henriksen, Soderlund (61. Pedersen)

Maďarsko: Király - Fiola, Guzmics, Lang, Kádár - Kleinheisler (72. Nagy), Gera, Elek, Dzsudzsák (76. Lovrencsics) - Németh, Szalai (90.+2 Priskin)

OSLO. Maďarskí futbaloví reprezentanti sú na dobrej ceste postúpiť na ME 2016 do Francúzska. Vo štvrtkovom prvom zápase play-off kvalifikácie zvíťazili nad Nórmi na ich trávniku 1:0.

Napokon jediný gól stretnutia strelil už v 26. minúte dvadsaťjedenročný stredopoliar Videotonu Székesfehérvár Laszló Kleinheisler. Útočník Slovana Bratislava Tamás Priskin nastúpil v nadstavenom čase.

Odveta v Budapešti je na programe v nedeľu 15. novembra.

Zostrih zo zápasu.

Maďarsko sa neprebilo na záverečný turnaj od roku 1972. Krajina, ktorá sa v 50. rokoch minulého storočia mohla pýšiť tzv. tímom snov na čele s Ferencom Puskásom, Sándorom Kocsisom či Nándorom Hidegkutim, má šancu ukončiť nepriaznivú sériu.

Zverenci nemeckého trénera Bernda Storcka mohli postúpiť už v októbri ako najlepší tím v mikrotabuľke tretích z jednotlivých kvalifikačných skupín. Napokon ich tesne predstihli Turci.

Maďari vo štvrtok v nórskej metropole zlomili negatívnu šnúru proti tomuto súperovi. Severania neprehrali v predchádzajúcich deviatich vzájomných dueloch.

laszlo_res.jpg

Jediný gól Maďarska strelil Laszló Kleinheisler (v bielom). Na snímke sa snaží udržať loptu na kopačke pred dotierajúcimi Nórmi. FOTO - TASR/AP.

Maďari sa dosiaľ naposledy tešili z triumfu nad Nórmi v roku 1981. Obe krajiny sa prvýkrát stretli už v roku 1912. Tiež v Osle vtedy triumfovali hostia presvedčivo 6:0.

Ďalšie barážové dvojice tvoria Ukrajina - Slovinsko, Švédsko - Dánsko a Bosna a Hercegovina - Írsko. Kompletný zoznam 24 účastníkov budúcoročného šampionátu bude známy v utorok 17. novembra.

Žreb zloženia šiestich štvorčlenných základných skupín majstrovstiev Európy 2016 sa uskutoční 12. decembra o 18.00 h v Paríži.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Baráž o EURO: Maďari sú bližšie k postupu, vyhrali v Nórsku