Banská Bystrica sa rozlúčila s ligou prehrou

Banskobystrickí futbalisti sa tešia z vyrovnávajúceho gólu spolu s domácimi priaznivcami. Dukla však remízový stav napokon neudržala.
Banskobystrickí futbalisti sa tešia z vyrovnávajúceho gólu spolu s domácimi priaznivcami. Dukla však remízový stav napokon neudržala. (Autor: TASR)
SITA|30. máj 2015 o 19:27

Posledný tím fortunaligovej tabuľky podľahol doma Ružomberku.

Fortuna liga 2014/15 (33. kolo):

FK Dukla Banská Bystrica - MFK Ružomberok 1:2 (0:1)

Góly: 61. Šovčík - 3. P. Masaryk, 66. Martin Nagy

ŽK: 61. A. Lovás, 64. Rosa, 86. Kotora (všetci Ružomberok), rozhodovali: Šuniar - P. Kováč, Jenčura, 448 divákov

Banská Bystrica: P. Boroš - Gálik, Kupec, Had, Savič (55. Šovčík) - Kapor, Willwéber (74. Snitka) - Rejdovian, Faško, Polievka - E. Hric (55. Balko)

Ružomberok: Šavol - L. Lupták, J. Maslo, Janič (56. Mário Almaský), Rosa - Martin Nagy - A. Lovás (81. Gerec), Gerát, Boszorád - Vavrík (74. Kotora), P. Masaryk

BANSKÁ BYSTRICA. Futbalisti Dukly Banská Bystrica sa rozlúčili s najvyššou slovenskou súťažou prehrou v sobotňajšom 33. kole s MFK Ružomberok 1:2.

Minimálne rok sa teraz nebude hrať prvá liga na Štiavničkach. Dukla z 33 stretnutí v tejto sezóne vyhrala len štyri a s 22 bodmi skončila posledná.

Ružomberok získal v ročníku 40 bodov a obsadil po slabšej jeseni konečnú 7. pozíciu.

Banská Bystrica sa chcela s prvou ligou rozlúčiť víťazstvom. V 3. min ju však zaskočil rýchly gól z kopačky Pavla Masaryka, ktorý sa presadil zblízka.

V 61. min sa podarilo vyrovnať Marekovi Šovčíkovi, ale už o päť minút neskôr strhol výhru na stranu Ružomberka Martin Nagy strelou z približne 20 metrov.

Domáci si vytvorili viaceré šance, mali prevahu, ale nedokázali ju už pretaviť do gólu.

Hlasy:

Štefan Rusnák (tréner Banskej Bystrice): "Chceli sme sezónu ukončiť dobrým výsledkom, čo sa nám nepodarilo. V zápase sme však neboli horším mužstvom, remíza by bola spravodlivejšia, zaslúženejšia. Bolo tam veľa situácii, z ktorých sme mohli dať gól tak my ako aj súper. Chcem poďakovať kolegom v trénerskom štábe a hráčom za robotu, ktorú odviedli. Prajem Dukle aby sa jej v ďalších rokoch žilo ľahšie."

Ivan Galád (tréner Ružomberka): "Videli sme nekontaktný zápas, no som rád, že sme ho vyhrali. Videl som veľa šikovných hráčov na ihrisku aj v drese domáceho tímu. My sa tešíme z toho, že sme skončili na siedmom mieste osemnásť bodov od posledného a uvidíme, čo prinesú najbližšie dni. Chcel by som chlapcom poďakovať za výkon, pretože sme včera mali zdravotné problémy, sedem chlapcov bolo dnes na infúzii a v rámci svojich možností tento zápas odohrali slušne."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Banská Bystrica sa rozlúčila s ligou prehrou