Automototuristi majú pred sebou nové výzvy

Sportnet|13. mar 2012 o 00:00

Ani sa nechce veriť, že už 54 rokov svojej bohatej činnosti majú za sebou Auto-mototuristický camping caravaning club - Lokomotíva Košice, ktorý bol založený v roku 1958.

Ani sa nechce veriť, že už 54 rokov svojej bohatej činnosti majú za sebou Auto-mototuristický camping caravaning club - Lokomotíva Košice, ktorý bol založený v roku 1958. Za viac ako polstoročie ani neprekvapuje, že získali najvyššie ocenenia nielen v bývalom Československu, ale aj v novodobej slovenskej histórii.

KOŠICE. Bližšie o ich činnosti sme sa pozhovárali s viceprezidentom spomínaného klubu Vladom Vágašim, ktorého starý otec Koloman Vágaši bol jeho zakladateľom a jeho otec Július Vágaši je polstoročie prezidentom klubu.

Keďže máte mototurizmus v rodine, čo ste v doterajšej histórii klubu dosiahli?

„Zúčastnili sme sa 35 svetových zrazov rallye, kde sme sa umiestnili nielen na popredných, ale aj na prvých miestach. V sedemdesiatych rokoch získali v mototuristike na súťažiach bronzové, strieborné a najviac zlaté ocenenia. Doteraz sme usporiadali 53 ročníkov Zimných i letných zrazov rally, 39. ročníkov Memoriálu Kolomana Vágašiho (jedného zo zakladateľov AMCCC) a 18 ročníkov Memoriálu Ľudovíta Benického na Dedinkách. Od roku 1990 AMCCC Lokomotíva Košice pokračuje v tradíciách mototuristického camping-caravaningového športu, organizuje akcie rally tak doma na Slovensku, ako i v zahraničí v rámci Európskej únie.“

Kto sú vaši členovia?

„Naša základňa je skutočne bohatá. Sú to majitelia mopedov, motocyklov, automobilov, karavanov, motorkaravanov, naši členovia sú prakticky tak celé rodiny, ako aj mladí ľudia, ale aj jedinci, ktorí majú radi vôňu motorov a cestovanie či spoznávanie kultúrnych a historických pamiatok našej vlasti, ako aj v zahraničí v rámci svetovej organizácie F.I.C.C. (Federation international camping et caravaning).“

Čo máte v tomto roku naplánované?

„Našimi nosnými akciami bude či už Memoriál Kolomana Vágašiho, ktorý bude 24. 4. Už 55. Košické AutoMoto–tour rally v Autocampingu SOKOL Vyšný Medzev 4.- 8. 5., ale aj 55. Košická automototuristická orientačná jazda- 43. Kvetinový karneval Hajdúböszörmény (Debrecen) 18. - 21. 8.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Automototuristi majú pred sebou nové výzvy