Autobus Tatrana v Nových Zámkoch zahádzali vajíčkami

Tomáš Mažár Novozámčanom strieľal dôležité góly.
Tomáš Mažár Novozámčanom strieľal dôležité góly. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|9. mar 2012 o 00:00

Súboj o pozíciu lídra v nadstavbovej časti extraligy bol šlágrom posledného kola, v ktorom sa rozhodovalo o konečných miestenkách pred play–off.

Súboj o pozíciu lídra v nadstavbovej časti Tipos extraligy v skupine A bol šlágrom posledného kola, v ktorom sa rozhodovalo o konečných miestenkách pred play–off. Tatran Prešov svoje suverénne postavenie v slovenskej hádzanej potvrdil aj v dôležitom stretnutí na horúcej pôde v Nových Zámkoch. V štvrťfinále play–off budú takto súperom prvého Prešova v skupine B tretie Topoľčany. Nové Zámky sa stretnú s ŠKP Bratislava, Hlohovec s Považskou Bystricou a Michalovce s Košicami.

PREŠOV. Sedemnásobný slovenský hádzanársky šampión sa na zápas v Nových Zámkoch pripravil po každej stránke dobre. Tatran Prešov sa nenechal zaskočiť búrlivým prostredím v zaplnenej hale Milénium, ani nie celkom najlepším vstupom do zápasu.

Kvalita prešovského kádra i skúsenosti z množstva náročných zápasov v Lige majstrov, Pohári EHF, aj nadnárodnej SEHA League sa prejavili aj v kľúčovom dueli o prvenstvo v nadstavbe slovenskej extraligy. V štvrťfinále play–off budú súperom prvého Prešova v skupine B tretie Topoľčany.

Autobus im zahádzali vajíčkami

Úradujúci majster prehrával na začiatku už o tri góly. Vzápätí rozhodcovská dvojica Haščík – Oťapka, verdiktmi ktorej odohral Prešov v Nových Zámkoch 22 (!) minút v oslabení, udelila štvorminútový trest Kukrikovi (za faul a následne za zbytočný nemiestny protest).

Počas oslabenia však gólovo trestali dvakrát hosťujúci Antl a Mažár, raz Kristopans. Tatran práve vo fáze, keď po chvíli arbitri vylúčili aj prešovského kapitána Antla, nepriaznivo sa vyvíjajúce skóre otočil a tým v podstate zobral domácim vietor z plachiet.

Hostia udržiavali „bezpečný“ náskok, ktorým na uzde držali aj na Prešov zjavne nabudené publikum. Časť z neho sa ale po zápase zachovala ako už neraz predtým po súbojoch s majstrovským Tatranom.

Po víťaznom dueli musel vodič autobusu zamieriť z vyhradeného parkoviska do neďalekej umyvárne. Zadnú časť totiž miestni nespratníci zahádzali veľkým množstvom vajíčok.

Meniny oslávil siedmimi gólmi

Ani takýto incident však prešovskej výprave po neľahkom súboji na nálade neubral. Spokojnosťou žiaril aj v stredu si meniny pripomínajúci pivot Tatrana Prešov, po desaťgólovom Antlovi a osemgólovom Kristopansovi so siedmimi presnými zásahmi tretí najlepší strelec hostí v zápase, Tomáš Mažár.

„Nové Zámky, v kádri s viacerými kvalitnými hráčmi, neboli ľahkým sústom. V nadstavbe do stredy neprehrali ani jeden zápas. Hrali doma a pred zaplneným hľadiskom to tu ani nikdy predtým nebývalo jednoduché,“ uviedol na margo súpera skúsený prešovský pivot.

„Nové Zámky nám síce ušli na tri góly, no ukázalo sa, že takýto rozdiel v hádzanej prakticky nič neznamená. Päťgólovou šnúrou počas vlastného oslabenia sme šli do vedenia a náš náskok potom ešte narástol. Toto nás vlastne nanovo naštartovalo. Po prestávke sme už vypracovali šesťgólový náskok, ktorý až do konca kontrolovali, pričom v závere už tréner rozložil sily na všetkých hráčov. Vyhrali sme napokon 36:32, musím ale povedať, že to naozaj nebol ľahký zápas.“

Čakajú Našice

Tatran Prešov v tomto roku ešte nenašiel premožiteľa. Minulý víkend získal Slovenský pohár, z prvého miesta ide do play–off a čaká ho ďalší, z hľadiska boja o účasť vo Final Four SEHA League veľmi dôležitý zápas.

Zajtra o 18. hodine sa začne v prešovskej Mestskej hale jeho súboj s druhým najlepším chorvátskym klubom po Croatii Záhreb, RK Nexe Našice.

„Z hľadiska účasti vo Final Four SEHA League sú podľa mňa Našice jediným priamym konkurentom. Dovolím si tvrdiť, že ak RK Nexe v sobotu dokážeme zdolať, na takých deväťdesiatpäť percent by sme nemali vo Final Four v Záhrebe chýbať. Verím, že aj s podporou fanúšikov aj tento zápas úspešne zvládneme,“ mienil T. Mažár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Autobus Tatrana v Nových Zámkoch zahádzali vajíčkami