Argentínska nominácia na finále bez prekvapenia

SITA|5. nov 2008 o 13:12

Nominácia Argentíny na finále Davisovho pohára BNP Paribas 2008 tenisových reprezentačných družstiev mužov proti Španielsku nepriniesla prekvapenie.

MAR DEL PLATA. Kapitán juhoamerického tímu Alberto Mancini v predstihu vyrukoval so štvoricou Juan Martin Del Potro, David Nalbandian, José Acasuso a Agustin Calleri.

Jedinou zmenou v porovnaní so semifinále proti Rusku je nahradenie Guillerma Caňasa Callerim. Stretnutie sa uskutoční 21. - 23. novembra v hale Estádio Islas Malvinas na tvrdom povrchu Acrylic pred hľadiskom s kapacitou 11 132 miest. Zaujímavosťou je fakt, že z pozície jednotky hostiteľov vo dvojhre nastúpi Del Potro, pretože Nalbandian po neobhájení svojho parížskeho halového titulu klesol vo svetovom rebríčku ATP pod tohto svojho krajana.

Ako je známe, otáznik visí nad štartom lídra hostí i celého renkingu Rafaela Nadala pre jeho problémy so šľachami na pravej nohe. Tím z Pyrenejského polostrova má na oficiálnu predbežnú nomináciu čas do 11. novembra. Dvaja členovia kádra sa ešte môžu zmeniť pred žrebom, ktorý bude 20.

Na internetovej stránke "šalátovej misy" sú už aj časy začiatkov programu v jednotlivé dni. V piatok to bude o 16.00 h SEČ, v sobotu o 17.00 h SEČ a v nedeľu 15.00 h SEČ.

Nominácia tenistov Argentíny na finále Davisovho pohára 2008 reprezentačných družstiev mužov (Mar Del Plata, Estádio Islas Malvinas, tvrdý povrch Acrylic v hale, kapacita: 11 132 divákov):

Juan Martin Del Potro (8. vo svetovom rebríčku ATP, 266. vo štvorhre)

David Nalbandian (11. / 143.)

José Acasuso (48. / 85.)

Agustin Calleri (60. / 70.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Argentínska nominácia na finále bez prekvapenia