Argentína pred finále stále uvažuje o nevyhovujúcej Córdobe

SITA|25. sep 2008 o 14:34

Argentínski tenisti skúšajú Medzinárodnú tenisovú federáciu.

BUENOS AIRES. Argentínski tenisti hodlajú vyskúšať striktnosť Medzinárodnej tenisovej federácie ITF a ako dejisko finále Davisovho pohára 2008 reprezentačných družstiev mužov proti Španielom možno nahlásia nevyhovujúcu Córdobu. Tenisová federácia (ATA) vraj už úplne vylúčila zo svojich úvah Estádio Parque Roca v Buenos Aires s kapacitou viac ako 14 000 miest a antukovým povrchom pod holým nebom. Do 21. - 23. novembra by totiž bolo prakticky nemožné vybudovať strechu.

Juhoameričania mienia zvýšiť svoje šance vyplývajúce z výhody domáceho prostredia tým, že duel situujú na rýchly podklad do haly. V mene hráčov o to okamžite po minulotýždňových semifinále (Argentína zdolala Rusko 3:2, Španielsko zvíťazilo nad USA 4:1) požiadal kapitán Alberto Mancini. Doma Argentínčania hrali na tehlovej múčke pod holým nebom bez výnimky už od svojho vstupu do DP v roku 1931. Pred vlastným publikom ťahajú sériu 13 úspechov. Naposledy ťahali za kratší koniec pred desiatimi rokmi proti Slovensku.

"Váhame medzi Luna Parkom a Orfeom," najnovšie uviedol viceprezident ATA Arturo Grimaldi pre rozhlasovú stanicu Radio Mitre sídliacu v Córdobe 800 kilometrov od metropoly. Stánok Orfeo v spomenutej Córdobe, inak rodisku Davida Nalbandiana, disponuje syntetickým tvrdým podkladom a "len" 12 000 miestami v hľadisku, čo je o 2000 menej, ako požaduje ITF v súvislosti s rozhodujúcim súbojom o "šalátovú misu". Hala Luna Park je na periférii Buenos Aires a takisto nemá potrebnú kapacitu.

Grimaldiho vyhlásenia sú pritom v určitom rozpore s utorňajšími madridskými slovami šéfa ATA Enriqua Moru, že finále sa pravdepodobne uskutoční v Buenos Aires, pretože voľba Córdoby by spôsobila logistické problémy. Argentína musí doručiť ITF návrh do budúceho pondelka. Zastrešujúci svetový subjekt približne do týždňa vykoná kontrolnú procedúru. Juhoameričania sú vo finále po tretí raz, ale v predchádzajúcich dvoch prípadoch hrali u súpera. Zhodne prehrali: v roku 1981 v USA (Ohio) a predvlani v Rusku (Moskva).

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Argentína pred finále stále uvažuje o nevyhovujúcej Córdobe