Argentína oficiálne navrhla Córdobu, v zálohe Mar del Plata

SITA|30. sep 2008 o 14:16

Argentína oficiálne navrhla za dejisko finále Davisovho pohára 2008 tenisových reprezentačných družstiev mužov Córdobu, konkrétne halu Orfeo s kapacitou 9000 divákov.

BUENOS AIRES. Proti Španielsku 21. - 23. novembra zrejme vyrukuje na tvrdom povrchu. Návrh musí schváliť organizujúca Medzinárodná tenisová federácia ITF, ktorá požaduje na rozhodujúci súboj kapacitu 12 000 miest. Národná tenisová asociácia ATA oznámila, že v prípade potreby je schopná pridať požadované množstvo sedadiel. Zároveň označila za alternatívu halu Islas Malvinas Stadium v Mar del Plate.

Juhoameričania hodlajú zvýšiť svoje šance vyplývajúce z výhody domáceho prostredia práve tým, že duel situujú na rýchly podklad pod strechu. V mene hráčov o to okamžite po semifinále (Argentína zdolala Rusko 3:2, Španielsko zvíťazilo nad USA 4:1) požiadal kapitán Alberto Mancini. Doma Argentínčania hrali na antuke pod holým nebom bez výnimky už od svojho vstupu do súťaže o "šalátovú misu" v roku 1931. Pred vlastným publikom sa hrdia sériou 13 úspechov. Naposledy ťahali za kratší koniec pred desiatimi rokmi proti Slovensku.

Argentínčania sú vo finále po tretí raz, ale v predchádzajúcich dvoch prípadoch hrali u súpera. Zhodne prehrali: v roku 1981 v USA (Ohio) a predvlani v Rusku (Moskva).


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Argentína oficiálne navrhla Córdobu, v zálohe Mar del Plata