Francúzi chceli opakovať finále MS, sami však jasne porušili pravidlá

Poľský rozhodca Szymon Marciniak vo finále MS vo futbale 2022.
Poľský rozhodca Szymon Marciniak vo finále MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|24. dec 2022 o 23:00

Szymon Marciniak reagoval na kritiku po finále MS.

BRATISLAVA. Finálový zápas MS v Katare priniesol obrovskú drámu, ku ktorej patria aj nefalšované emócie. Kým celá Argentína sa tešila z tretieho titulu, Francúzi niesli tesnú prehru ťažko. 

Fanúšikovia hľadali spôsob, akým by sa dal výsledok zvrátiť.

Nepozdával sa im gól Lionela Messiho v predĺžení. Argumentovali tým, že ešte predtým, ako kapitán Argentíny dostal loptu za bránkovú čiaru vbehli na ihrisko jeho dvaja spoluhráči, ktorí sa pri čiare rozcvičovali. 

Dokonca Francúzi vytvorili online petíciu, ktorá požaduje opakovanie finále. V priebehu pár dní ju podpísalo viac ako 220-tisíc ľudí. 

V súvislosti s touto situáciou sa strhla vlna kritiky na rozhodcu Szymona Marciniaka. Ten sa však rozhodol brániť a celú kauzu zotrel zo stola.

Počas tlačovej konferencie na mobilnom telefónu ukázal fotografiu, na ktorej je vidno, ako pri jednom z finálových gólov Kyliana Mbappého predčasne vbehli na ihrisko francúzski náhradníci. A nielen dvaja.

"Francúzi nezmienili túto fotku, kde môžete vidieť, že vo chvíli, keď Mbappé dáva gól, je na ihrisku sedem náhradníkov. Zápas to nijako neovplyvnilo. Je to len hľadanie výhovoriek, nijako ma to netrápi," povedal rozhodca. 

Okrem toho spomenul, že celú kauzu živia francúzski fanúšikovia a média.

Samotní hráči boli podľa Marciniaka s výkonom rozhodcov spokojní - Poliak spomenul napríklad brankára Huga Llorisa či útočníka Oliviera Girouda.

Každopádne, Messiho gól nerozhodol o výhre Argentíny, keďže Mbappé premenenou penaltou poslal zápas do rozstrelu, v ktorom Francúzi zlyhali. Celá petícia a snaha o opakovanie zápasu tak ešte viac vyzerá ako utópia. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Francúzi chceli opakovať finále MS, sami však jasne porušili pravidlá