Antukový dvorec v NTC k dispozícii už túto sobotu

SITA|12. sep 2007 o 12:08

BRATISLAVA 12. septembra (SITA) - Dvorec na jubilejné desiate daviscupové či fedcupové podujatie v Národnom tenisovom centre (NTC) v Bratislave začali budovať v utorok ráno a bude k dispozícii už v sobotu.

Antukový kurt na stretnutie Slovensko - Kórejská republika (21. - 23. septembra) o účasť vo svetovej skupine "šalátovej misy" 2008 rovnako ako na aprílový duel žien SR - Česko stavia v Sibamac aréne domáca spoločnosť Sporter. "Oficiálne by síce stačilo, aby dvorec bol pripravený na pondelok, ale kórejský tím pricestuje už v piatok a Slováci tiež plánujú začať s prípravou koncom tohto týždňa, takže nám stavovská hrdosť velila poponáhľať sa," povedal pre agentúru SITA Martin Černák, konateľ firmy Sporter.

Povrch kladie 7 - 8 ľudí v 12-hodinových zmenách. Po druhý raz ide o výrobu tuzemskej proveniencie a aplikovanie kameninovej technológie namiesto "špinavšej" so škvarovým základom. Antuky použijú opäť približne 30 ton a tvorí polovicu zo 6 cm celkovej hrúbky. Na podložie z drveného kamenia však spotrebujú iba necelých 100 ton materiálu na rozdiel od aprílových viac ako 200 ton. Hrúbka spodnej vrstvy je teraz menšia o 9 cm. Pod prízemím, ktoré stojí na pilieroch, sa totiž nachádza podzemné parkovisko, takže z bezpečnostných dôvodov je hmoty výrazne menej. "Nemôžeme vystavovať statiku budovy takejto záťaži najmä pri zhŕňaní materiálu počas jeho odstraňovania po zápase," vysvetlil bývalý ligový tenista Černák. Rozpočet sa pohybuje v intenciách do 1 milióna korún. Recyklovateľná bude iba najspodnejšia vrstva drviny.

Slovenskí tenisti v tímových súťažiach v NTC na antuke ešte nevyhrali. "Dúfam, že bude platiť okrídlené do tretice všetko dobré, pretože proti Američanom a Češkám nám to nevyšlo," pripomenul generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Antukový dvorec v NTC k dispozícii už túto sobotu