Anthony Jones zarmútil Sviťanov

Nevydarený vstup. Svit nevyužil výhodu domáceho prostredia.
Nevydarený vstup. Svit nevyužil výhodu domáceho prostredia. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|12. mar 2012 o 00:00

Zle vstúpili do štvrťfinálovej série play-off extraligy basketbalistov hráči BK Iskra Svit.

V prvom zápase podľahli na domácej palubovke MBK Handlová 94:98, keď neubránili hosťujúceho amerického rozohrávača Anthony Andrewa Jonesa, autora 48 bodov.

SVIT. Viac ako polovicu duelu mali pritom hru vo svojich rukách domáci. V polovici tretej štvrtiny viedli o 14 bodov, no záver tretej časti ani poslednú desaťminútovku nezvládli.

Poľavením v koncentrácii, zbytočnými stratami lôpt a pribúdajúcou nervozitou sa pripravili o dôležité prvé víťazstvo v sérii.

„Začali sme koncentrovane a pomaly sme získavali prevahu. Po prvom polčase sme mohli viesť výraznejším rozdielom. Aj po obrátke sme pokračovali v dobrom výkone, vystupňovali sme tlak a dostali sme sa veľmi blízko k tomu, aby bolo rozhodnuté. Ľahkovážnymi chybami i prispením rozhodcu sme vrátili Handlovú do hry. Začali sme byť nervózni a s nervozitou sme sa nedokázali vysporiadať až do konca zápasu,“ konštatoval prezident BK Iskra Svit Ján Drobný.

Jonesa dostatočne nebránili

Pozoruhodných bolo 48 bodov, 7 asistencií a 5 doskokov handlovského tvorcu hry A. A. Jonesa, ktorého domáce mužstvo nedokázalo eliminovať.

„Obrana tohto hráča bola slabšia, väčšinou zakončoval nebránený. Jeho obranu sme nezvládli. Pred ďalším zápasom bude musieť tréner niečo vymyslieť. Musíme jednoznačne zlepšiť obranu, nielen však tohto hráča, ale celkovo,“ zdôraznil J. Drobný.

Sviťania hneď v úvodnom súboji prišli o výhodu domáceho prostredia. V stredu v Handlovej potrebujú získať späť to, čo teraz stratili.

„Ten, kto chce postúpiť, musí vyhrať trikrát. Handlová je teraz vo výhode, no ukázalo sa, že domáce prostredie nie je vždy rozhodujúce. Všetko je otvorené, ideme bojovať ďalej,“ uzavrel J. Drobný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Anthony Jones zarmútil Sviťanov