Ani Šesták nemá ceduľku s nápisom reservé

Konečne! Tak si určite povedal Stanislav Šesták (vo výskoku vpravo) po tom, čo skóroval.
Konečne! Tak si určite povedal Stanislav Šesták (vo výskoku vpravo) po tom, čo skóroval. (Autor: reuters)
Sportnet|20. jan 2010 o 00:00

Na jeho pomery to bol dlhý pôst. Nemci vyrátali, že trval desať hodín hracieho času. V jarnej ouvertúre sa však Stanislav Šesták, slovenský futbalový reprezentant a hráč Bochumu zviditeľnil.

Na jeho pomery to bol dlhý pôst. Nemci vyrátali, že trval desať hodín hracieho času. V jarnej ouvertúre sa však Stanislav Šesták, slovenský futbalový reprezentant a hráč Bochumu zviditeľnil, keď sa pričinil o víťazstvo svojho tímu na ihrisku Borussie Mönchengladbach 2:1. Bol to jeho v poradí tretí gól v prebiehajúcej sezóne bundesligy, pričom naposledy sa presadil vlani v jeseni proti Brémam.

BOCHUM. Rodák z Demjaty a bývalý hráč Prešova i Žiliny nebol spokojný s účinkovaním v prvej časti ročníka. Hlavne vychýlená koncovka ho štvala. Preto si cez zimu dal vnútorný záväzok, že sa pokúsi spôsobiť zmenu v odvete.

Razantne, bez špekulácie

Naštartoval výborne. Využil akciu spoluhráča Dabrowského i presne časovanú prihrávku, prevzal loptu a tesne za hranicou šestnástky v jej vnútri napálil loptu nekompromisne do siete. Videl, že brankár ide proti nemu, tak to napálil hore. Lopta mu sadla vynikajúco. Videl, že už ho idú križovať protihráči a jeden utekal do brány za gólmana. Preto sa poponáhľal. Žiadne špekulácie, žiadne parádičky. Povedal si, že v jednoduchosti je sila a bez otáľania to zavesil pod brvno.

"Pred zápasom si hovoril, že pokiaľ sa dostanem do nejakej šance, tak to musím riešiť inak. Silovo, razantne, nie technickým zakončením. V poslednom čase mi obstreľovačky nešli a na tréningoch ma brankári tiež vychytali, hoci ma poznajú," poznamenal rýchly futbalista, ktorý dosiaľ v Nemecku v 71 zápasoch nastrieľal 25 gólov.

To, že v jesennej fáze ročníka iba dva razy skóroval, bolo neuspokojivé preňho i klub. Od neho sa čaká výraznejšia porcia. "Bola to moja najhoršia polsezóna, preto je načase niečo zmeniť na tomto konštatovaní," priznal východniar, ktorý bol nervózny z toho, že v predošlých lanských dueloch neraz nevolil optimálne riešenie pri zakončení a loptu zle triafal.

"Nebolo mi súdené trafiť do čierneho. Maximálne som na gól prihral alebo potiahol dobrú akciu. To ma však nenaplnilo pocitom spokojnosti. To, že som sa v jarnej ouvertúre presadil, ma teší o to viac, že to bol prvý zásah odvtedy, čo je pri kormidle nový kouč."

Každý bod dobrý

Šestákovci potrebujú body, góly. Teraz si pomohli, dostali sa z horúceho pásma na dvanástu-trinástu priečku. O tíme VfL je známe, že druhú časť ročníka má lepšiu než prvú. Hostia v Mönchengladbachu stavili na výbornú defenzívu a brejky. Hoci niektoré premrhali, predsa vyhrali.

"Borussia je súper, ktorý nám sedí, veď dlho Bochum s ňou neprehral. Aj mne tento rival vyhovuje. Aj v nedávnej minulosti sme prehrávali vo vzájomnom zápase 0:3, a predsa sme remizovali a ja som tiež k tomu prispel posledným gólom," poznamenal náš legionár.

Ten sa po odchode bývalého lodivoda Kollera zoznamuje s metódami práce jeho nástupcu Herrlicha. "To, čo sme robili dovtedy, robíme teraz celkom inak. Nielen pokiaľ ide o tréningy, ale aj o všetko súvisiace s organizáciou futbalu a diania u nás. Získali sme pod vedením nového trénera trinásť bodov a sme teda na dobrej ceste k záchrane." Stano naznačil, že pozitívom je skutočnosť, že VfL nedostáva veľa gólov (výnimkou bol súboj s Bayernom a päťka na konte).

Keď je unavený, myslí na MS

Dvadsaťsedemročný matador figuruje v taktických scenároch ako hráč s rôznym použitím. Záleží na sile konkurenta a jeho hernom prejave. Slovák sa objavuje na oboch stranách zálohy i na hrote. "Tréner to so zostavou neraz poriadne zamieša a musím tvrdo bojovať o miesto v základe," pripomenul dôležitosť konkurenčného súperenia najlepší strelec Slovenska v uplynulej kvalifikácii.

Bol by rád, keby oprášil v nastávajúcich mesiacoch svoj kanoniersky apetít, čo by bolo dobré pre klub i národiak. Ale najlepšie by bolo, keby si čosi ušetril aj na MS v JAR a nevyšťavil sa vo finálnej fáze. "Na šampionát nemyslím stále, ale keď mám toho plné zuby a som unavený, tak si hovorím, že musím vydržať aj preto, aby som bol vo forme práve vtedy a vlastne stále. Drina v Nemecku sa určite vyplatí a na vrcholnom podujatí to chcem dokázať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ani Šesták nemá ceduľku s nápisom reservé