Ani dvojnásobné oslabenie neubralo Košičanom z apetítu

Peter Fabuš. Gólovo sa včera presadil.
Peter Fabuš. Gólovo sa včera presadil.
Sportnet|19. sep 2011 o 00:00

Vo včerajšom zápase pod Pustým hradom košickí hokejisti umocnili úvodné body z piatka. Avšak tento duel sa niesol v celkom inom duchu ako proti Nitre. Od prvého buly boli jednoznačným pánom na ľade naši. Už vedúci gól v 1. minúte predznamenal priebeh zápa

ZVOLEN. su.

V akcii aj videorozhodca

Ešte sa prvé formácie ani poriadne nezahriali a po strele Nováka sa šikovne pri tečovaní puku zorientoval Peter Fabuš a zabezpečil pre svoj tím vedenie. Najprv však prišiel k slovu aj videorozohodca a asi po päťminútovej neistote vyriekol definitívny ortieľ. Gól platil. „Bol som presvedčený, že to uznajú. Išlo to, či som nehral vysokou hokejkou,“ konštatoval útočník HC, ktorý mal prsty aj v treťom zásahu našich, keď parádne asistoval Zálešákovi. Taký rýchly gól môže byť aj zradný, lebo niekedy dokáže nabudiť prehrávajúci tím a naopak, trošku učičíka toho, kto sa ujal vedenia. Lenže tentoraz sa nič také nestalo, lebo Košičania boli nielen nabudení, ale i disciplinovaní.

Hylák výborne úradoval

Podstatný rozdiel bol v premieňaní šancí. Hostia využili tie, ktoré im stačili na upokojujúci náskok. Naopak, Zvolenčania sa trápili v koncovke, boli nervózni a kŕčovití. Dokonca aj pri hre 5:3, ktorú mali domáci až dva razy „ponúknutú“, boli plonkoví. „Pravdaže, to, že sme odolali v početnom oslabení, nás povzbudilo, získali sme väčšie sebavedomie.“ Celok HKM mohol v polovici merania síl trošku pribrzdiť elán východniarov, ale Šachrajčuk sa tešil predčasne. Videorozhodca bol tentoraz proti tomu, aby uznal gól. „Bol som vtedy na striedačke, ale išlo o to, či puk prešiel bránkovou čiarou.“ Na rozdiel od vystúpenia s Nitrou obhajca titulu mal lepší pohyb a vychádzali mu kombinácie. „Naša taktika spočívala v tom, že sme v strednom pásme zachytávali puky, brzdili sme akcie domácich a sami sme vyrážali do brejkov. Pribúdajúce góly nás utvrdili v tom, že táto taktika na rivala platí.“ P. Fabuš ale odmietol názor, že od stavu 3:0 pre hostí to bola povinná jazda Košičanov. Priznal však, že herný výkon HC bol na podstatne lepšej úrovni než hokej v podaní Zvolena. Napriek tomu sa aj na strane našich vyskytli nejaké chybičky, ktoré však konečný efekt nezmazali. „Domáci znížili pri presilovke, ktorú rozhodca nariadil preto, že nás pri jednom striedaní bolo na ľade až šesť.“ Avšak kolektív HC bol už taký rozbehnutý, že nedal hostiteľom ani najmenšiu šancu na prípadný zvrat. „A to aj preto, že my sme mali v bránke vynikajúceho Hyláka. Keď tím vidí, že ho brankár podrží v každej situácii, hrá sa celkom inak. Uvoľnene a sebavedomejšie,“ pripomenul P. Fabuš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ani dvojnásobné oslabenie neubralo Košičanom z apetítu