Angulo je riadnym trénerom slovenských futsalistov

Smutný tím Slovákov po prehre 1:3 s Chorvátskom v prvom zápase baráže o postup na ME 2014 vo futsale 18. septembra 2013 v Bratislave. Neúspech stál miesto Jána Janíka.
Smutný tím Slovákov po prehre 1:3 s Chorvátskom v prvom zápase baráže o postup na ME 2014 vo futsale 18. septembra 2013 v Bratislave. Neúspech stál miesto Jána Janíka. (Autor: TASR)
TASR|14. jan 2014 o 14:22

Angulo dobre pozná stredoeurópsky región z pôsobenia na lavičke popredného maďarského klubu Rába ETO Győr.

BRATISLAVA. Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ) na utorňajšom zasadnutí schválil do funkcie hlavného trénera A-tímu futsalovej reprezentácie Španiela Marcosa Antónia Lópeza Angula.

Informoval o tom oficiálny web slovenského futsalu www.futsalslovakia.sk.

"VV SFZ na návrh Komisie futsalu Slovenského futbalového zväzu schválil do funkcie hlavného trénera A tímu Slovenska Marcosa Antónia Lópeza Angula (Španielsko). Prezident SFZ Ján Kováčik podpíše oficiálne zmluvu s trénerom v najbližších dňoch," uviedol zdroj.

Angulo viedol Slovákov už v prípravnom dvojzápase v Taliansku (7. a 8. januára), kde Slováci podľahli 0:3 a 1:3. Jeho asistentmi boli kouč reprezentácie do 21 rokov Richard Bačo a Branislav Škorec.

Angulo dobre pozná stredoeurópsky región z pôsobenia na lavičke popredného maďarského klubu Rába ETO Győr.

"Pán Angulo podpíše zmluvu do konca júna, v prípade obojstrannej spokojnosti potom môžeme spoluprácu predĺžiť až do konca ďalšieho kvalifikačného cyklu. Podľa zaužívaných pravidiel si hlavný tréner vyberie aj svojich asistentov," povedal pre TASR Vladimír Škorec, člen Komisie futsalu SFZ, ktorý prezradil aj najbližší program reprezentácie: "Vo februári ju čaká päťdňové sústredenie plus dvakrát výjazd do Rakúska, kde si v prípravných zápasoch s domácim tímom overí tréner nových hráčov. Popri stabilných členoch reprezentačného kádra by chcel pozvať na sústredenie aj troch-štyroch mladších hráčov."

Anglilo na poste vymenil Jána Janíka, ktorého zmluva mala platnosť do 31. decembra a kompetentné osoby sa rozhodli nepokračovať vo vzájomnej spolupráci.

Jedným z hlavných dôvodov tohto kroku bol neúspech v kvalifikácii ME 2014, resp. v septembrovej baráži, v ktorej Slováci po dvoch prehrách s Chorvátskom (1:3 doma, 0:4 vonku) nepostúpili na ich prvý veľký šampionát.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Angulo je riadnym trénerom slovenských futsalistov