Andrej Martin hrá v utorok s Japoncom Nishiokom

Andrej Martin. Dnes sa na Aničke stretne s Japoncom Nishiokom.
Andrej Martin. Dnes sa na Aničke stretne s Japoncom Nishiokom. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|10. jún 2014 o 00:00

Už 12. ročník tenisového challengeru Košice Open nepriniesol včera ani jediný postup nášho hráča v dvojhre.

Prvý hrací deň slovenským zástupcom neprial. Držitelia voľných kariet Patrik Fabian a Dominik Šproch skončili už v prvom kole. Na turnaji, kde víťaz singla si z Košíc odnesie prémiu 5035 eur a 80 bodov do svetového rebríčka ATP Entry včera dohral aj Michal Pažický.

KOŠICE. Do turnaja ATP Challenger Tour Košice Open v areáli Anička nevkročili slovenskí hráči ideálne.

Podujatie s dotáciou 35–tisíc eur sa rýchlo skončilo pre slovenských držiteľov voľných kariet. Šproch podľahol úspešnému kvalifikantovi Andrzejovi Kapašovi z Poľska v dvoch setoch za 75 minút dvakrát 2:6.

Fabian nepochodil s ďalším kvalifikantom Frankom Dancevicom z Kanady, keď prehral dvakrát 1:6.

Slovenský kvalifikant Michal Pažický prehral v stretnutí 1. kola s Bielorusom Vladimirom Ignatikom za 56 minút 1:6, 3:6.

Oplatiť Japoncovi spred pár dní

Šiestym nasadeným hráčom košického turnaja je náš reprezentant Andrej Martin. Ten si dnes zopakuje súboj s Japoncom Nishiokom, s ktorým prehral pred pár dňami vo Vicenze.

„Chcem vyhrať každý zápas. Mám za sebou celkom dobré obdobie. Menil som rakety. V poslednom čase som vyhral pár zápasov, takže sa cítim dobre. Nechcel by som sa pozerať veľmi dopredu, budem sa snažiť vyhrať najbližšie stretnutie,“ povedal nám Andrej Martin, ktorý sa dnes na Aničke stretne s Japoncom Nishiokom.

„Pred dvoma týždňami som s ním prehral, teraz by som mu doma rád tú porážku oplatil. Pred dvoma týždňami som si želal, aby sme sa stretli zase čo najskôr a splnilo sa mi to. Tento hráč ponúka na Japonca nezvyčajný antukový tenis. Je pohyblivý, myslím, že by to mohol byť pekný zápas, verím, že s úspešnejším koncom pre mňa.“

Vo štvorhre so Zelenayom skončili

Andrej Martin sa včera predstavil vo štvorhre spoločne s Igorom Zelenayom. Argentínsko–uraguajský pár Facundo Arguell, Ariel Behar bol však nad sily nášho tandemu.

Vo vyrovnanom súboji rozhodlo doslova pár loptičiek a za stavu 1:1 prišiel k slovu zápasový tajbrejk.

„Mrzí nás, že sme tak rýchlo skončili. S Igorom sme pred dvoma týždňami jeden turnaj vyhrali, mali sme svoje očakávania. Odohrali sme dobré stretnutie. Šťastnejší však boli naši súperi. Chyba bola, že sme prvý set prehrali, hoci pokojne sme mohli aj druhý, tam nám to v koncovke vyšlo. Otvorené to bolo až do konca,“ uviedol Andrej, ktorý sa na turnaj v Košiciach tešil.

„Rád hrám doma a keď môžem, tak štartujem na všetkých našich turnajoch. Som zase na Aničke a verím, že spravím aj nejaký výsledok. Hotelovú rezerváciu som si dal do soboty,“ s úsmevom dodal tenista, ktorý vie, že v sobotu ATP Challenger Tour Košice Open vyvrcholí finálovým duelom.

Dvojhra - 1. kolo: Andrzej Kapaš (Poľ.) - Dominik ŠPROCH (SR) 6:2, 6:2, Frank Dancevic (Kan.) - Patrik FABIAN (SR) 6:1, 6:1, Adrian Ungur (3-Rum.) - Michal Konečný (ČR) 6:4, 6:0, Vladimir Ignatik (Biel.) - Michal Pažický (SR) 6:1, 6:3.

Štvorhra - 1. kolo: Facundo Arguello, Ariel Behar (Arg./Urug.-3) – Andrej Martin, Igor Zelenay (SR) 7:6 (6), 6:7 (4), 17:15 (zápasový tajbrejk) za 135 minút, Daniel Muňoz-De La Nava, Wayne Odesnik (Šp./USA) – Radu Albot, Arťom Smirnov (Mold./Ukr.) 7:6 (6), 4:6, 10:8 (zápasový tajbrejk).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Andrej Martin hrá v utorok s Japoncom Nishiokom