Andrašovský je zranený, Košiciam v play off nepomôže

Gólová radosť. Takto sa včera v Trenčíne tešil z presného zásahu Košičan Peter Huba.
Gólová radosť. Takto sa včera v Trenčíne tešil z presného zásahu Košičan Peter Huba. (Autor: sita)
Sportnet|16. feb 2011 o 00:00

Hokejisti HC Košice si do tabuľky pripísali ďalšie tri body. Po včerajšom 52. kole ich majú už 131. V Trenčíne však prišli o skúseného útočníka Dušana Andrašovského.

Hokejisti HC Košice si do tabuľky pripísali ďalšie tri body. Po utorkovom 52. kole ich majú už 131. V Trenčíne však prišli o skúseného útočníka Dušana Andrašovského. Ten zápas nedohral, skončil v nemocnici so zraneným kolenom. Stretnutie síce začal, no len v civile ho dosledoval obranca Radek Deyl, aj ten sa totiž zranil.

KOŠICE. Majster pokračuje vo víťaznom ťažení. Včera si v Trenčíne pripísal siedmu výhru v rade, keď vojakov zdolal 4:2. Aj napriek plnému bodovému zisku mal tréner lídra súťaže Rostislav Čada po stretnutí mizernú náladu. Niet divu. Z nemocnice si mali Košičania cestou domov vyzdvihnúť Dušana Andrašovského.

Prvá diagnóza: roztrhnuté väzy

"Oželel by som pokojne tri body zo zápasu v Trenčíne, dokonca by mi neprekážala ani prehra vo Zvolene, len keby bol Dušan Andrašovský zdravý. Ešte je v nemocnici, ale prvá diagnóza znie, že má roztrhnuté väzy v kolene, a to znamená koniec sezóny. Sú to pre nás veľmi zlé správy, definitívnu diagnózu stanovia doma naši lekári," rozladeným hlasom konštatoval Rostislav Čada.

Ako informuje oficiálna klubová stránka Andrašovský vynechá zvyšok sezóny. „Vyzerá to na pretrhnuté väzy v kolene. V tejto chvíli musím, bohužiaľ, povedať, že mám po sezóne," povedal Andrašovský.

„Išiel som do súboja o puk, pričom sa mi podarilo predstihnúť protihráča. Keď som sa ho snažil odsunúť za seba, tak mi nešťastne spadol celou váhou na koleno. Cítil som, ako mi to v kolene popraskalo."

Ten sa včera musel zaobísť väčšinu stretnutia aj bez mladého slovenského reprezentanta Radka Deyla. "U neho ide o zlomeninu nosa. Pre bežného človeka je to vážnejšie zranenie, ale pri profesii hokejistu to nie je až také vážne. Stretnutie síce nedohral, ale ja predpokladám, že zápasy play-off, ktoré sa začínajú už na budúci týždeň, stihne."

Dukla poslala autobus

V pondelok oceliari bez problémov zvíťazili vo Zvolene, 24 hodín nato bojovali o body v Trenčíne a v úvode stretnutia bol tento program badateľný na pohybe. "Musím najskôr podotknúť, že noc sme mali kratšiu. Cestou zo Zvolena do Trenčína sa nám totiž pokazil autobus. Zdržali sme sa, ale trenčianska Dukla nám pomohla, poslala po nás autobus. Je však pravdou, že vo Zvolene sme mali pohyb lepší ako v Trenčíne. V osobných súbojoch to bolo najviac viditeľné, tam sme k hráčom pristupovali neskôr a nedohrávali sme to."

Košičania mali gólovo neustále navrch. Viedli 2:0, 3:1, Trenčín len doťahoval súperov náskok. "Bojovnosťou sme to uhrali až do konca. Veľmi dôležitý bol náš tretí gól pri presilovke. Bohužiaľ, potom okamžite domáci znížili na 2:3, ale naša bojová morálka bola v tejto fáze zápasu veľmi vysoká, tlak súpera sme už dokázali eliminovať."

Pašek už zrejme so Skalicou

Pred poslednými dvoma kolami dlhodobej časti má Čada jedno veľké prianie, aby sa už nik z kádra nezranil. "Aj zvyšné stretnutia dohráme v plnom nasadení. Nedá sa ísť do zápasu s tým, že hráte na pol plynu a pár dní nato si poviete, že už pôjdete naplno, to v hokeji nefunguje. Väčší priestor však dostanú hráči, ktorí boli menej vyťažení. No a po konzultáciách s lekármi by sa v piatkovom domácom stretnutí so Skalicou mohol do našej zostavy vrátiť Dušan Pašek. Bol by som rád, keby pred play-off odohral aj ďalší dlhodobý maród Marek Vorel aspoň jeden zápas."

V najbližších dňoch by už mohli vo farbách extraligového lídra nastúpiť aj Marek Vorel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Andrašovský je zranený, Košiciam v play off nepomôže