Super Bowl LVII - všetky informácie, ktoré potrebujete vedieť

Trofej pre víťaza Super Bowlu.
Trofej pre víťaza Super Bowlu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|30. jan 2023 o 12:05 (aktualizované 12. feb 2023 o 21:15)

Čo je to Super Bowl, kedy sa hrá a kto vystúpi v polčasovej šou?

BRATISLAVA. Super Bowl už tradične patrí medzi najsledovanejšie a najviac očakávané udalosti roka, pričom sa naň netešia iba športoví fanúšikovia, ale aj širšia verejnosť.

V roku 2023 je na programe už 57. ročník Super Bowlu, v ktorom sa stretnú Kansas City Chiefs a Philadelphia Eeagles. Ponúkame vám všetky informácie, ktoré potrebujete vedieť.

Čo je Super Bowl?

Super Bowl je zápas, ktorým vyvrcholí play off zámorskej National Football League (NFL) v americkom futbale. Super Bowl neoznačuje celé play off, iba finálový súboj dvoch najlepších tímov.

Základná časť NFL skončila 8. januára a do play off postúpilo 14 najlepších tímov ligy. Víťazi konferencií National Football Conference (NFC) a American Football Conference (AFC) majú v prvom kole play off voľno.

Víťazi konferencii, ktorí si zahrajú Super Bowl LVII, boli známi 29. januára, keď v konferenčných finále Kansas City Chiefs zdolali Cincinnati Bengals 23:20 a Philadelphia Eagles si poradila so San Franciscom 49ers 31:7.

Jednotlivé ročníky sa označujú rímskymi číslicami.

Super Bowl LVII - kedy sa hrá (dátum a čas)?

Začiatok zápasu je na programe v noci z nedele 12. februára na pondelok 13. februára o 0:30 nášho času.

Super Bowl LVII - kde sa hrá (mesto a štadión)?

Stretnutie hostí mesto Glendale v Arizone. Duel sa uskutoční na State Farm Stadium, do ktorého sa vojde 63 200 ľudí, pri veľkých akciách môže byť kapacita navýšená až na 78 600 ľudí. Je domovským stánkom tímu Arizona Cardinals.

Super Bowl LVII - kto ho vysiela (TV kanál)?

Oficiálnym distribútorom prenosu je americká televízia Fox, na Slovensku si budete môcť televízny prenos pozrieť na stanici Premier Sport 2.

Super Bowl LVII - kde nájdem online prenos?

Ak v tom čase nebudete môcť sledovať priamy prenos v televízii, minútu po minúte zo stretnutia nájdete na stránke sme.sk, resp. sportnet.sme.sk.

Super Bowl LVII - kto vystúpi počas polčasovej prestávky?

Tí, ktorí nie sú veľkými fanúšikmi športu, sledujú Super Bowl najmä pre polčasový program. Jeho hlavnou hviezdou tento rok bude speváčka Rihanna.

Super Bowl LVII - koľko stojí reklama?

Veľmi sledovanou udalosťou počas Super Bowlu je aj výber reklám. Jednotlivé spoločnosti tento rok zaplatia za 30-sekundový spot rekordných 7 miliónov dolárov.

Kto vyhral Super Bowl vlani?

Vlaňajší Super Bowl vyhrali hráči Los Angeles Rams, keď zdolali Cincinnati Bengals pomerom 23:20. Tento rok však nepostúpili ani len do play off.

Kto budú najväčšie hviezdy Super Bowlu LVII?

Lídrom Kansasu je quarterback Patrick Mahomes, ktorý sa pri pasových útokoch môže spoľahnúť na svojho dvorného tight enda Travisa Kelceho.

Na druhej strane má Philadelphia komplexný tím s quarterbackom Jalenom Hurtsom, running backom Milesom Sandersom či wide receiverom A.J. Brownom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Super Bowl LVII - všetky informácie, ktoré potrebujete vedieť