Američania v semifinále vo Švédsku s osvedčenou zostavou

SITA|4. sep 2007 o 20:37

NEW YORK 4. septembra (SITA, AFP) - Kapitán americkej daviscupovej reprezentácie Patrick McEnroe v týždňovom predstihu oproti oficiálnej uzávierke zverejnil nomináciu USA na blížiace sa stretnutie proti ...

NEW YORK 4. septembra (SITA, AFP) - Kapitán americkej daviscupovej reprezentácie Patrick McEnroe v týždňovom predstihu oproti oficiálnej uzávierke zverejnil nomináciu USA na blížiace sa stretnutie proti Švédsku (21. - 23. septembra v Göteborgu v hale Scandinavium na tvrdom povrchu Taraflex) v semifinále svetovej skupiny najprestížnejšej súťaže tenisových tímov krajín. Podľa všeobecných očakávaní kvarteto tvoria členovia hornej desiatky singlového svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie Andy Roddick (5. priečka) a James Blake (6. miesto) a debloví špecialisti Bob a Mike Bryanovci - spoločne lídri počítačového poradia vo štvorhre.

Američania síce sú s 31 triumfami historicky najúspešnejšou krajinou v Davisovom pohári, ale na ďalší úspech v súbojoch o "šalátovú misu" čakajú už od roku 1995.

USA v aprílovom štvrťfinále zdolali doma Španielsko bez Rafaela Nadala 4:1. "Tri korunky" si rovnako jasne poradili s Argentínou - už vtedy v Göteborgu, ale v menšej hale Svenska Massan. Kapitán Mats Wilander zrejme nebude mať k dispozícii zranených mladíkov Robina Söderlinga a Joachima Johanssona a vo dvojhre asi vyrukuje s tandemom veteránov Jonas Björkman (55.), Thomas Johansson (68.). Posledný menovaný prehral s Roddickom na US Open v New Yorku hladko 3:6, 2:6, 0:6.

Američania majú výrazne pozitívnu bilanciu súbojov s týmto škandinávskym súperom, keď vedú 8:3 a naposledy v apríli 2004 vo štvrťfinále v Delray Beach na Floride vyhrali 4:1. Všetky tri švédske víťazstvá sa však zrodili práve v Göteborgu, vrátane finále ročníkov 1984 a 1997.

Ak v druhom semifinále Rusko, ktoré je obhajcom Davisovho pohára, zdolá v Moskve Nemecko, cestovalo by za Atlantik, kde sa o prípadnú organizáciu možného atraktívneho finále (30. novembra - 2. decembra) vopred uchádzajú San Diego, Oklahoma City, Winston-Salem a oregonský Portland.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Američania v semifinále vo Švédsku s osvedčenou zostavou