Američania prileteli do Brazílie bez Klinsmanna

Tréner americkej futbalovej reprezentácie Jürgen Klinsmann.
Tréner americkej futbalovej reprezentácie Jürgen Klinsmann. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. jún 2014 o 16:55

Jürgen Klinsmann bude ešte v pondelok večer sledovať naživo v Miami zápas Ghany s Kórejskou republikou.

SAO PAULO. Futbalisti Spojených štátov amerických prileteli v pondelok predpoludním do brazílskeho Sao Paula, kde budú mať svoju základňu počas nadchádzajúceho svetového šampionátu.

Autobus vyzdobený americkou vlajkou, sloganom "Spojení tímom, vedení vášňou" a sprevádzaný helikoptérou odviezol výpravu do hotela, pred ktorým stáli štyria vojaci v uniforme, asi dva tucty ťažkoodencov a niekoľko členov bezpečnostnej služby v civile. Hotel sa nachádza v tesnej blízkosti parku na ulici lemovanej stromami.

Tím USA mal už v pondelok popoludní naplánovaný úvodný zoznamovací tréning. Američania sa až do piatku budú pripravovať v neďalekom areáli klubu Sao Paulo FC.

Potom ich čaká letecký presun severne do mesta Natal, kde nastúpia na svoj úvodný duel na MS proti Ghane.

V dobrej nálade je najmä útočník Jozy Altidore, ktorý strelil oba góly vo víťaznom prípravnom zápase proti Nigérii (2:1).

"Naladil sa v správny čas. Verím, že sa bude usmievať aj počas šampionátu," povedal o útočníkovi Sunderlandu nemecký tréner Američanov Jürgen Klinsmann.

Bývalý skvelý útočník sa zatiaľ nenachádza v dejisku MS 2014. Do Brazílie priletí až v utorok, keďže v pondelok večer bude ešte naživo v Miami pozorovať medzištátny prípravný duel Ghany s Kórejskou republikou.

Informuje o tom Kicker. Ghana je jedným z troch súperov Američanov v G-skupine svetového šampionátu. Ďalšími dvoma sú favorizované európske tímy Nemecko a Portugalsko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Američania prileteli do Brazílie bez Klinsmanna