Alonso rezignoval: Je otázkou času, kedy získa Vettel titul

Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. (Autor: SITA/AP)
Ondrej Gajdoš|25. okt 2013 o 15:09

Jediný súper suveréna tohto ročníka F1 Fernando Alonso z tímu Ferrari už vzdal súboj o prvenstvo. Pred nedeľňajšími pretekmi sa zdá byť všetko jasné.

BRATISLAVA. Sebastian Vettel dal už v piatkovom tréningu pred Veľkou cenou Indie formuly 1 najavo, že svoj štvrtý titul majstra sveta chce oslavovať už v nedeľu. Jazdec tímu Red Bull bol najrýchlejší v oboch jazdách.

V šestnástych pretekoch sezóny potrebuje skončiť do piateho miesta, aby si pripísal najmenej 10 bodov. V celkovom poradí má pred jediným konkurentom v súboji o titul Fernandom Alonsom z Ferrari 90-bodový náskok. Za víťazstvo je 25 bodov. Do konca šampionátu potom zostanú už len Veľké ceny Abú Zabí, USA a Brazílie.

Vettel vyhral v tomto roku deväť pretekov a posledných päť za sebou. Má rýchle, spoľahlivé auto. Najväčšieho favorita by v nedeľu mohla zabrzdiť azda len technická porucha.

„V doterajšom priebehu sme si vypracovali veľký náskok, preto sa teším na víkend,“ povedal 26-ročný líder pre BBC. V Indii sa nebude spoliehať na piate miesto. „Cieľom je vyhrať aj nedeľňajšie preteky.“

Alonso mal v piatok so svojím monopostom ferrari problémy s prevodovkou. V prvom tréningu skončil dvanásty, v druhom piaty.

„Je to len otázka času, keď Sebastian získa titul,“ rezignovane poznamenal Španiel. „Som si istý, že bude chcieť vyhrať všetky štyri zostávajúce veľké ceny. Má na to potenciál. My sa pousilujeme byť za ním tak blízko, ako sa len dá. Aby sme sa dostali na stupeň víťazov.“

Ferrari si chce udržať druhé miesto v tímovej súťaži o Pohár konštruktérov za Red Bullom.

Ak sa Vettel stane majstrom sveta, so štyrmi prvenstvami sa vyrovná Francúzovi Alainovi Prostovi. Pred ním budú už len Argentínčan Juan Manuel Fangio (5) a Nemec Michael Schumacher (7).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Alonso rezignoval: Je otázkou času, kedy získa Vettel titul