Ako stále - všetko si nechali na poslednú chvíľu

Hrajúci asistent. Ján Kolesár v strede sa snaží presadiť na bránkovisku Pov. Bystrice.
Hrajúci asistent. Ján Kolesár v strede sa snaží presadiť na bránkovisku Pov. Bystrice. (Autor: Róbert Sándor)
Sportnet|23. apr 2009 o 00:00

Už pred posledným kolom hádzanárskej extraligy mužov boli rozdané karty pred blížiacim sa semifinále play-off. Súperi boli známi, ale bojovalo sa ešte o výhodu domáceho prostredia medzi druhými Inžinierskymi stavbami Košice a Považskou Bystricou.



KOŠICE. Nečakaná prehra v Hlohovci nepridala mladému mančaftu na pohode, ale ten sa dokázal zmobilizovať na rozhodujúci zápas. Podľa trénera Jána Hruščáka ho hráči brali ako prvý v play-off, lebo pokojne sa môže stať, že semifinálová séria sa bude hrať na päť stretnutí. Počas celej sezóny patrila druhá priečka stavbárom, ktorí ju nechceli stratiť v domácom prostredí a oslabenej Považskej nič nedarovali. Hostiteľom stačila remíza, avšak na to sa nechcel nik z hráčov spoliehať. Streleckú zástavu držala v prvom aj v druhom polčase dvojica Ján Kolesár a Martin Štefanisko, ktorí dali 20 z 36 gólov svojho celku. O zostávajúce góly sa postarali šiesti hráči, z ktorých šesť gólov dal pivot Mazák.

Kolesárovi to sypalo

Stavbári vyrukovali s aktívnou hrou, ktorá na súpera platila. Získali náskok, ktorý sa zdal rozhodujúci, ale poľavenie v koncentrácii sa im takmer vypomstilo. "Dovolím si povedať, že naším špecifikom je, že si všetko nechávame na poslednú chvíľu. Tak to bolo vlani aj teraz. Už po zápase v Hlohovci sme mohli mať istotu druhého miesta, avšak prehrali sme. Preto sme museli zabrať v poslednom stretnutí, ktoré sa vyvíjalo pre nás dobre, ale stratili sme šesťgólový náskok po našich nepresných strelách, chybách v útoku i unáhlenej koncovke. Súper sa dotiahol, v druhom sa snažil držať s nami krok, ale od polovice polčasu sme už pevne držali liace vo svojich rukách," hovorí hrajúci asistent trénera Ján Kolesár. Ťažil zo svojich skúseností a dokázal streliť góly v dôležitých momentoch, ktoré potiahli mančaft. Dá sa povedať, že mu padlo takmer všetko, keď dal jedenásť gólov. Ukázal mladším, ako sa má strieľať, lebo v play-off bude dôležitý každý gól v súperovej sieti. "V kabíne sme museli zvýšiť hlas, lebo nie všetci si uvedomovali o čo sa hrá, alebo nehrá. Niekomu pomohol, niekomu žiaľ nie. Verím, že počas týždňa sa dajú hlavne po psychickej stránke dohromady, aby sme na prvý zápas nastúpili koncentrovanejšie. Som rád, že sa nám darilo strelecky, ale v semifinále by sme mali hrať kolektívnejšie a darilo sa strelecky všetkým hráčom. Verím, že nielen v prvom, ale aj ďalších dueloch ukážeme dobrú hru a nebude dôležité, kto strelí najviac gólov, lebo sa ráta víťazstvo," konštatoval J. Kolesár. Semifinále play-off sa začína už počas víkendu a Košičania hostia v nedeľu o 15.00 h v krátkom čase Považskú Bystricu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ako stále - všetko si nechali na poslednú chvíľu