Ak Rím dostane olympiádu, lukostrelci môžu súťažiť vo Vatikáne

Rím v pondelok oficiálne oznámil kandidatúru na olympiádu v roku 2024, na snímke taliansky premiér Matteo Renzi.
Rím v pondelok oficiálne oznámil kandidatúru na olympiádu v roku 2024, na snímke taliansky premiér Matteo Renzi. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. dec 2014 o 10:18

Taliani uvažujú o tom, že okrem Ríma by sa centrami olympiády v roku 2024 mohli stať aj Florencia, Neapol a mestá na Sardínii.

RÍM. Talianska metropola Rím sa chce uchádzať o usporiadanie olympijských hier v roku 2024. V tejto súvislosti sa v talianskych médiách začalo hovoriť o tom, že dejiskom súťaží by sa mohol stať aj Vatikán. Povedal to bývalý prefekt Kongregácie pre svätorečenie José Saraiva Martins.

"Myslím si, že je to veľkolepá myšlienka. Pápež František by jej mohol byť naklonený," vyhlásil 82-ročný emeritný kardinál z Portugalska.

Podľa médií by vo Vatikáne mohli súťažiť lukostrelci. Bolo by to v súlade s nedávno schválenou novelou olympijských pravidiel, podľa ktorej sa budú môcť súťaže odohrávať na území viacerých štátov. Taliani dokonca uvažujú o tom, že okrem Ríma by sa ďalšími centrami olympiády v roku 2024 mohli stať Florencia, Neapol a tiež mestá na Sardínii.

Podľa talianskeho premiéra Mattea Renziho je vláda ochotná podporiť kandidatúru Ríma na OH 2024. "Nechceme sa len uchádzať, my chceme olympijské hry aj získať. Vláda určite bude spolupracovať," vyhlásil Renzi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Ak Rím dostane olympiádu, lukostrelci môžu súťažiť vo Vatikáne