Aj proti USK Praha budú hrať v košickej Infiniti Aréne

Barbora Bálintová. Podľa nej bola defenzíva kľúčom k víťazstvu.
Barbora Bálintová. Podľa nej bola defenzíva kľúčom k víťazstvu. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|17. jan 2015 o 00:00

V starej hale sa hráčky Good Angeles cítia lepšie a prejavilo sa to aj na istote v zakončení.

Po euroligovom zápase s Galatasarayom Istanbul označili hráčky spolu s vedením klubu prechod do ich domácej haly Infiniti ako jeden z kľúčových faktorov úspechu. Napriek tomu, že stará hala nespĺňa také vysoké kritéria ako moderná Steel Aréna, hráčky sa v nej cítia lepšie a prejavilo sa to najmä na ich istote v zakončení.

KOŠICE. „Od trénera až po poslednú hráčku sme očakávali zlepšenie pri euroligovom návrate do našej haly. Je asi zbytočné vysvetľovať, že domáce prostredie v basketbale je o tisícoch striel nahádzaných na koše. Neviem, či sme dali toľko trojok za ročné pôsobenie v Steel Aréne, ako sme dali v stredu proti Istanbulu,“ povedal generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský.

Domáce koše „zjedli“ lopty Košičaniek

Nie je žiadne tajomstvo, že basketbalistky Good Angels Košice sa v Steel Aréne herne trápili a hoci predviedli v niektorých zápasoch aj veľmi dobré výkony, výsledkovo to nebolo ono.

Príchod dvoch zámorských posíl a zmena haly však priniesli svoje ovocie.

„Crystal Langhorenová premenila hneď svoj prvý pokus o trojku. Je to presne o tom, že domáce koše majú pozbierať naše lopty. Zjedli nielen jej hody, ale hlavne trojky Sugar (Ta'Shauny Rodgersovej, pozn. red.) v čase, keď nám veľmi výrazne tieklo do topánok,“ skonštatoval Jendrichovský.

Práve príchod poslednej posily sa ukazuje ako skvelý nákup. Mladá strelkyňa Rodgersová bude chcieť zaujať nielen veľké európske kluby, ale najmä tímy zo zámoria.

„Som rád, že sa mi podarilo presvedčiť jej agenta, aby k nám prišla, pretože ona sa do Európy nechystala. Trénovala na univerzite a toto je pre ňu prelomová sezóna, keď by chcela výrazne preraziť aj v WNBA. Asi je obrovská škoda, že sme tu nemali takúto hráčku, ktorá sa chce predať, od začiatku sezóny. Bola tu Erin Phillipsová, ktorá si prišla zobrať svoje peniaze a jej na družstve nejako nezáležalo,“ prezradil generálny manažér Good Angels.

Žirková zaplátala najväčší hendikep

Po príchode amerických legionárok sa na pozíciu strednej rozohrávačky presunula kapitánka košického tímu Zuzana Žirková.

„Zvládla to veľmi dobre a chcel by som dať pred ňou klobúk dole. Zuzka musela zmeniť svoju prioritnú úlohu v družstve a ja sa divím, kde nabrala toľko sily v poslednej štvrtine s Istanbulom, aby prevážala loptu, dirigovala hru a ešte aj zakončovala. Vďaka nej sa nám podarilo zaplátať náš najväčší hendikep na poste strednej rozohrávačky,“ povedal D. Jendrichovský.

Pri návrate do starej športovej haly sa tribúny takmer celé zaplnili. Klub už informoval, že aj posledný zápas proti USK Praha, ktorý je na programe začiatkom budúceho mesiaca, odohrá na palubovke v Infiniti Aréne.

„V zápase proti Istanbulu zopár našich permanentkárov chýbalo a to, že neprišli a neprežili s nami tú atmosféru, ja už vrátiť nemôžem. Aj za cenu pokuty odohráme ďalší zápas proti Prahe opäť v Infiniti,“ skonštatoval Jendrichovský.

Bálintová: Zomkli sme sa ako tím

Košičanka Barbora Bálintová odohrala proti tureckému klubu 24 minút, pripísala si štyri body a tri asistencie.

„Galatasaray má veľkú silu, ale my sme sa zomkli a bojovali sme ako tím. Predviedli sme skvelú defenzívu, súperovi sme dovolili len päťdesiat bodov, čo je dosť málo a to nám vyhralo zápas,“ zhodnotila víťazný domáci duel Bálintová.

S novou spoluhráčkou, Američankou Rodgersovou, si rozumie a chválila aj jej prínos pre družstvo. „Sugar dobre zapadla do tímu, je to skvelá baba. Dala štyri trojky, čím nám veľmi pomohla. Verím, že v takých výkonoch bude pokračovať aj v ďalších zápasoch,“ prezradila košická basketbalistka.

Good Angels čaká už v sobotu o 18. hodine doma extraligový zápas proti Spišskej Novej Vsi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Aj proti USK Praha budú hrať v košickej Infiniti Aréne